Ana SayfaDünyaNational Geographic kapağında yer alan trans çocuğa tehdit

National Geographic kapağında yer alan trans çocuğa tehdit

HABER MERKEZİ – National Geographic dergisinin kapağındayer alan 9 yaşındaki trans çocuk Avery Jackson’ın annesi Debi Jackson, kızının ve kendisinin tehditler aldığını söyledi. İntihara sürüklenmeye çalışıldığını belirten  Jackson, olumsuz tepkilerin yanı sıra pek çok destek mesajı da aldığını söyledi. Avery Jackson ise “Transgender insanlar var ve onları görmezden gelemezsiniz” dedi.

National Geographic’in Ocak 2017 sayısı kapağına taşıdığı 4 yaşında cinsiyet geçiş sürecine giren 9 yaşındaki trans çocuk Avery Jackson, nefret söylemlerine maruz kalıyor.

Jackson’ın annesi Debi Jackson tehditlerle ilgili “Bu insanlar sadece sosyal medya trolleri. Bir işleri yok ve eğlenmek için insanları tehdit ediyor ve aşağılamaya çalışıyorlar” dedi.

Ailesiyle ilgili bilgilerin internetten yayınlandığını söyleyen Jackson, “Evet! İntihar edene kadar siber ortamda rahatsız edilmesi gerekir” diye yorumlar yapıldığını kaydetti.

Suç duyurusunda bulunduğunu belirten Debi Jackson şunları şöyledi:

Trans bireyler zaten bu fobik yaklaşımlara alışıklar. Bunlar bizim karşısında durduğumuz ve savaştığımız şeyler. Beni çocuğumu kabul ettiğim için iğrenç ve sapkın bir anne olarak göstermeye çalışıyorlar, çocuğumu para için kullandığımı iddia ediyorlar. Ailem hakkında bilgi elde edip, bunu sosyal medyada paylaşarak beni tehdit ediyorlar. Bu insanlar kendi düşüncelerine karşı duran herkesi silmek isteyen insanlar, kızımı intihara sürüklemeye çalışıyorlar.

Olumlu tepkiler de var

Ancak Debi Jackson, negatif tepkilerin yanı sıra olumlu tepkilerin de olduğunu söyledi.

Öte yandan Debi Jackson’ın trangender bir çocuğun ebeveyni olmak üzerine Temmuz 2014’te yaptığı konuşma 200 kişi tarafından izlenmişken son dönemde izleyici sayısı 625 bini geçti.

“Dünyanın bir çok yerinden yüzlerce destek mesajı aldım” diyen Jackson, aldığım mesajlardan birinin “Bu videoyu aileme göstermek istiyorum. Belki beni anlayabilirler” olduğunu ifade etti.

Gelen tepkilerin farkında olan 9 yaşındaki Avery Jackson ise bunlara dair şunları söyledi:

Transgender insanlar varlar ve onları görmezden gelemezsiniz. Transgender olmam umurumda değil. Ben sadece dünyayı değiştiren diğer normal insanlar gibiyim. Meşhur ya da başka bir şey olmayı önemsemiyorum. Önemsediğim şey benim gibi diğer insanlara yardımcı olmak.

Amerikan Aile Birliği’nden saldırılara destek

Amerikan Aile Birliği de resmi Facebook sayfasından National Geographic kapağıyla ilgili yaptığı, ”Dergi, Amerikan toplumu tarafından tıbbi bozukluk olarak adlandırılan bir yapının reklamını yapıyor” açıklaması ile Jackson ailesinin maruz kaldığı transfobik davranışlara destek verdi.

  9 yaşındaki trans Avery, National Geographic'in Ocak 2017 kapağında



Önceki Haber
Barzani'nin Şengal çıkışı: KDP, ÖSO ve Fırat Kalkanı - ANALİZ
Sonraki Haber
‘Fırat Kalkanı’nda yaşamını yitiren askerlerin sayısı 40'a yükseldi