Ana SayfaDünyaObama: Suriye’deki ‘enkaz’ için kendimi ‘biraz’ sorumlu görüyorum

Obama: Suriye’deki ‘enkaz’ için kendimi ‘biraz’ sorumlu görüyorum

HABER MERKEZİ – ABD Başkanı Barack Obama, “Suriye’deki ‘enkaz’ için kendimi ‘biraz’ sorumlu görüyorum. Ancak doğru adımları attık” dedi.

ABD Başkanı Barack Obama, Beyaz Saray’da Başkanlık Yıl Sonu Konferansı için verdiği demeçte Suriye’deki krize ilişkin konuştu.

Obama, bir gazetecinin “Suriye’deki yıkım konusunda kendinizi sorumlu hissediyor musunuz?’ sorusunu da yanıtladı ve “Evet, biraz hissediyorum ancak yine de bizim bu konuda attığımız adımlar en doğru seçimlerdi” dedi.

ABD’nin Suriye’de amaçladıklarını gerçekleştirdiğinin söylenemeyeceğini ve orada başarısız olduğunu kabul eden Obama, “ABD krizin ve savaşın çözümü için diplomatik kanalları başarıyla tesis etmekte başarılı olamadı. Ama yine de yapılması gereken doğru şey buydu” dedi.

Obama, Suriye’deki krizle ilgili olarak “BM’ye insani yardımların Halep ve harap durumdaki pek çok Suriye kentine hızlıca ulaştırılması için baskı yapmaya devam edeceğiz” de dedi.

Suriye’deki krizin çözümü için bağımsız uluslararası gözlemciler misyonunun oluşturularak kentin tümünden tahliyelerin güvenli bir şekilde gerçekleştirilmesi ve insani felaketin çözümü için de tam katılımlı bir ateşkesin şart olduğunu, böylece kendilerinin de askeri değil de politik çözüm için uygun zemini bulabileceğini belirten Obama, ayrıca insani yardımların da muhtaç insanlara ulaştırılmasında pürüz yaşanmaması gerektiğinin altını çizdi.