Ana SayfaDünyaPalmira’ya saldıran IŞİD yeniden antik kente girdi

Palmira’ya saldıran IŞİD yeniden antik kente girdi

HABER MERKEZİ – Suriye’nin doğusunda bulunan Palmira antik kentinde IŞİD üyeleri ile Suriye ordusu arasındaki çatışmalar yoğunlaştı. Bazı kaynaklar IŞİD’in kente yeniden girdiğini duyurdu.

IŞİD, Suriye’nin doğusunda bulunan Palmira antik kentine saldırılarını yoğunlaştırdı. IŞİD üyeleri ve Suriye ordusu arasında şiddetli çatışmaların yaşandığı bildirildi.

BBC’nin haberine göre IŞİD, çatışmalarının ardından antik kente yeniden girdi.

Sputnik’te yer alan habere göre ise Rusya’nın Suriye’deki ateşkesi izleme merkezi, yeniden gruplanan 4 binden fazla IŞİD’linin antik kenti ele geçirmek için tekrar saldırıya geçtiğini duyurdu.

Merkezin açıklamasında “Militan ve teçhizat kaybına rağmen IŞİD, kent merkezine yakınlaşmaya ve buradaki pozisyonunu güçlendirmeye çalışıyor. ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun kontrolündeki grupların terör örgütlerine karşı yürüttüğü askeri faaliyetlerin durdurulduğu Rakka’dan Palmira’ya ciddi miktarda militan geçiş yaptı” ifadelerine yer verildi.

Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü Unesco’nun Dünya Mirasları listesinde olan Palmira, Mayıs 2015’te IŞİD’in denetimine geçmişti. Kent yaklaşık bir yıl boyunca IŞİD işgalinde kalmış ardından Suriye ordusu tarafından kent IŞİD’den kurtarılmıştı.

Kent IŞİD işgali altındayken, Palmira müzesindeki bazı antik eserler tamamen parçalanmıştı. IŞİD yaklaşık 2000 yıllık Palmira Zafer Takı’nı Ekim 2015’te bombalarla patlatmıştı.