Ana SayfaEkolojiBu parkın tamamı atık malzemelerle tasarlandı

Bu parkın tamamı atık malzemelerle tasarlandı

HABER MERKEZİ – Tayvan’ın başkenti Taipei’de tamamı atık malzemelerden üretilmiş bir oyun alanı yapıldı.

Tüketim sonucu ortaya çıkan atık malzemelerin, yenilikçi bir şekilde nasıl dönüştürülebileceğine odaklanan sanat kolektifi Basurama ve kentin ve kentlilerin etkin olduğu deneysel tasarımlar üreten tasarım stüdyosu City Yeast, tamamı atık malzemelerden üretilmiş bir oyun alanı tasarladı.

“Swings Park” projesi için bir araya gelen iki grup Tayvan’ın başkenti Taipei’de proje sonunda atık malzemelerden bir oyun alanı oluşturdu.

kot04.com’da yer alan habere göre 4 metre yüksekliğinde bir salıncağın da içinde olduğu tasarım, jenerik plastik oyun alanlarını, geri dönüştürülmüş malzemelerle yeniden yorumluyor. Projenin mimarları Basurama ve City Yeast, insanların parklar ve oyun alanlarıyla ilgili perspektiflerini genişletmeye çabalarken, kamusal alan tanımını da yeniden düşünmek gerektiğini savunuyor.

Park yapısal olarak 2 atık malzemeden oluşuyor; belediyeye ait kullanılmayan sokak lambaları ve soğutma kuleleri. 2017 yılına kadar sökülmeyecek olan park, geleceğin kent planlaması için örnek oluşturulabilecek projeler arasında görülüyor.

Previous post
‘Fırat Kalkanı’nda yaşamını yitiren askerlerin sayısı 40'a yükseldi
Next post
Kurtulmuş’tan ‘IŞİD videosu’ açıklaması: Medya ayağını denk alsın