Ana SayfaGüncelPEN, Günışığı Kitaplığı’nın tüm çocuk kitaplarını ‘Ayın Kitabı’ seçti

PEN, Günışığı Kitaplığı’nın tüm çocuk kitaplarını ‘Ayın Kitabı’ seçti

HABER MERKEZİ – Uluslararası PEN Türkiye Merkezi, Günışığı Kitaplığı’nın bütün çocuk kitaplarını ‘Ayın kitabı’ ilan etti.

Uluslararası PEN Türkiye Merkezi, Günışığı Kitaplığı’nın bütün çocuk kitaplarını Aralık 2016’da ayın kitabı olarak belirlediğini duyurdu.

PEN Türkiye Merkezi Başkanı olan yazar Zeynep Oral yaptığı açıklamada, “Günışığı Kitaplığı, Türkiye ve dünya yazarlarından seçtikleriyle, çocuklara çağdaş ve evrensel değerler kazandırmaya çalışıyor” ifadelerine yer verdi.

“Bu kitapları tüm çocuklar okusa Türkiye farklı olur”

“Bu kitapları tüm çocuklarımız okuyabilse Türkiye’miz farklı olur” diyen Oral sözlerini şöyle sürdürdü:

Özenli seçimler, özenli örnekler, farklı yaş gruplarına seslenen çok geniş bir yelpazeye yayılan edebiyat eserlerini farklı yaş grubundaki çocuklara sunarken, onlara aynı zamanda okuma sevinci, edebiyat tutkusu aşılıyor.

Günışığı Kitaplığı da konuya dair yaptığı açıklamada, “20 yıldır yayımladığımız 400’den fazla kitabın her birinin yazarını, editörünü, grafik tasarımcısını, varsa çevirmenini, illüstratörünü kucaklıyoruz” ifadeleri ile kitaplara emek verenleri selamladı.

Açıklamalarında, yayın hayatında “her türlü ayrımcılığa, tektipleştirici yaklaşımlara, sansür ve otosansüre karşı çıktıklarını” vurgulayarak şu ifadeleri kullandılar:

Türkiye ve dünyadan çağdaş edebiyat eserlerini her yaştan okurla buluşturmayı, okuma kültürümüzü zenginleştirmeyi önemsedik. Bu doğrultuda, örtülü bile olsa mesaj kaygısı taşıyan didaktik kitapları yayımlamadık. Zorla, not korkusuyla ya da ceza için kitap okutulmasının yanlışlığına; edebiyatın eğitimdeki ‘dolaylı’ rolüne dikkat çektik.

Biz sözün gücüne, edebiyatın yaşama anlam katan, özgürleştirici gücüne inanıyoruz. Her yaştan edebiyat okurlarının, düşünerek, konuşarak, birbirini anlamaya çalışarak hem nesillerarası iletişimi yükselteceğine, hem de toplumsal barışa, huzura katkı sağlayacağına inanıyoruz. Bu nedenle ülkemizde yaşayan her çocuğun, her gencin ve yetişkinin bugünlerde edebiyata her zamankinden çok ihtiyacı olduğunu düşünüyoruz.

Günışığı Kitaplığı’ndan yayınlanan çocuk kitaplarına buradan ulaşabilirsiniz.

  Karin Karakaşlı’dan çocuk kitabı: 'Konaktakiler'
  Maden ocaklarına karşı zeytinlikler
Previous post
Fırat’ın Gazabı’nda ikinci aşama: DSG güçleri Fırat Nehri'ne ulaştı, hedef Tabka
Next post
Türkiye'de 'barış gazeteciliği ve medya' tartışılacak