Ana SayfaEkolojiRepair Cafe: Bozuk eşyalarınız ücretsiz tamir edilir

Repair Cafe: Bozuk eşyalarınız ücretsiz tamir edilir

HABER MERKEZİ – Kadıköy Repair Cafe’de, bozulan eşyalarınız her ayın ilk pazar günü gönüllüler tarafından ücretsiz tamir ediliyor.  “Atma, dönüştür. Onar, yeniden kullan” sloganıyla gerçekleştirilen etkinlikte teknoloji ile birbirinden uzaklaşan insanların yeniden bir araya gelmesi de hedefleniyor.

Bir eşyanız bozuldu ama tamir işlerine yatkın değilsiniz. Tamda ihtiyacınıza uygun eşyanızı tamir ettirebileceğiniz hem de sohbet etme imkanı bulacağınız bir etkinlik: Repair Cafe (Onarım kafe)

Kadıköy merkezli Yeryüzü Derneği’nin “Atma, dönüştür. Onar, yeniden kullan” sloganıyla hayata geçirdiği ilk Repair Cafe etkinliği geçtiğimiz ay, derneğin Söğütlüçeşme’deki merkezinde gerçekleştirildi.

212201681333666resim3

10 katılımcının, ses sistemleri, ev telefonları, tansiyon ölçüm aleti, oyuncak tren gibi elektrikli cihazlar ve giysiler gibi 14 parça eşya getirdiği etkinlikte eşyaların mevcut imkanlar dahilinde onarımı yapıldı.

Repair Cafe düzenli olarak her ayın ilk pazar günü yapılacak.

Bir sonraki etkinlik, 4 Aralık Pazar günü saat 12.00-15.00 saatleri arasında dernekte gerçekleştirilecek.

Teknolojinin ayırdığı insanları yeniden teknoloji birleştiriyor

212201681333666resim4

Onarım yapılırken, yapılanların bir yandan anlatılarak bilgi verildiğini ifade eden Yeryüzü Derneği koordinatörleri şunları belirtti:

Onarım yapılırken, yapılanlar da bir yandan anlatılıyor, böylece etkinliğin bilgi verme yönü de ortaya çıkıyor. Katılımcıların beklerken sohbet etmeleri, ikramların yapılması da sosyalleşmeyi sağlayan Café ortamını oluşturuyor. Böylece insanların teknoloji tarafından ayrıldığı noktada tekrar teknoloji üzerinden sohbet etmeleri sağlanmış oluyor.

Yeryüzü Derneği, diğer projelerinde olduğu gibi armağan ekonomisi uygulamasını, dayanışmayı, birlikte sorun çözmeyi, tüketimin azaltılmasını, çevrenin korunmasına duyarlığını bu projeyle bir kez daha ortaya koymuş oluyor. Toplumumuzun tüketim toplumu olmasından uzaklaşması için elimizden geleni yapıyoruz. Etkinliklerimize katılım için dernek üyesi olmak gerekmiyor, tüm etkinliklerimizde olduğu gibi bu etkinliğimizde de kapımız tüm toplumumuza açık.

Kaynak: Gazete Kadıköy

Previous post
BM'den Türkiye'ye uyarı: İşkenceye karşı adli müdahale yetersiz
Next post
Kayyum Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin tabelasını söktürdü