Ana SayfaDünyaRojava’yı ilham alıyorlar: Trump sonrası ABD’de antifaşist mahalle meclisleri örgütlenmesi

Rojava’yı ilham alıyorlar: Trump sonrası ABD’de antifaşist mahalle meclisleri örgütlenmesi

HABER MERKEZİ – Donald Trump’ın başkan olduğu seçimlerin ardından ABD’de anarşistler tarafından Rojava’dan da esinlenilerek mahalle meclisleri için bazı örgütlenmeler başladı.

Donald Trump’ın başkan seçilmesi sonrası Amerikan solu yükselen sağa karşı neler yapabileceğini tartışıyor.

Bu kapsamda ABD’deki anarşistler tarafından Rojava’dan da esinlenilerek örgütlenmeye başlanan mahalle meclisleri söz konusu.

Dünyadan Çeviri’nin konuya dair bir reddit gönderisinden aktardığına göre Seattle ve Portland şehirlerinde bunun için iki koalisyon oluşturuldu bile.

Bunlar ise ‘imparatorluğa karşı güçlü bir direniş altyapısı inşa etmek’ üzere merkeze uzak banliyölerle birlikte mahallelerde doğrudan demokratik meclisler ve şehir genelinde sözcü konseyler örgütlemeye başladı.

Seattle ve Portland’daki bu oluşumların komünalist ve anarşist görüşlere dayandığı ve ayrıca Rojava devriminden de ilham aldığı belirtiliyor.

Konuya ilişkin reddit gönderisi  Seattle ve Portland’daki oluşumlara dair devamla şunları aktarıyor:

Elbette hiçbiri mükemmel değil. Portland şimdiye kadar radikal altkültür balonuna sıkışık kaldı ve toplumun daha geneline yayılmak için yardıma ihtiyacı var ama politikaları somut. Seattle ise çok daha geniş desteğe sahip ama yapı ve teorik zemin konusunda zayıf ve biraz da liberal/ilerici sorunu var (ittifak politikasından uzaklaşması gerekiyor), ancak şans verirseniz daha radikal eğilimlere açık insanlar.

İki hareket de örgütlenme dostu anarşistlerin ve her çizgiden antiotoriter solcuların mahalle meclislerine katılmasına ve ortamı daha radikal (ve aslında daha etkili) yönde dönüştürmesine ihtiyaç duruyorlar. Henüz örgütlenmedikleri bir şehirdeyseniz iki web sitesinde de iletişim bilgileri ve benimseyebileceğiniz örgütlenme kaynakları mevcut.