Ana SayfaDünyaRusya’nın Şam’daki büyükelçiliğine havan mermisi

Rusya’nın Şam’daki büyükelçiliğine havan mermisi

HABER MERKEZİ – Şam’daki Rusya Büyükelçiliği’ne 2 havan topu mermisi atıldı. Saldırıyla ilgili açıklama yapan Rusya, “Saldırılar, teröre karşı gerçekten mücadelede eden herkes tarafından sert bir dille kınanmalı” dedi.

Rusya’nın Suriye’nin Şam kentinde yer alan büyükelçilik binasına iki havan topu mermisi atıldı.

Atılan havan mermilerinden biri avluya, diğeri ise binanın dışına düştü.

Havan topu mermilerinin patlamadığı açıklanırken Rusya’dan da olaya ilişkin açıklama geldi.

Rusya dışişlerinden yapılan açıklamada atılan mermilerin güvenlik birimleri tarafından etkisiz hale getirileceği aktarıldı ve şöyle denildi:

Rusya’nın Şam Büyükelçiliği’ne yönelik tekrar tekrar düzenlenen saldırılar uygun şekilde değerlendirilmeli ve teröre karşı gerçekten mücadelede eden herkes tarafından sert bir dille kınanmalı.

Şam kırsalına yerleşen terörist gruplar tarafından Rusya Büyükelçiliği ve çalışanlarına yönelik gerçek tehdidin devam ettiğini söylemek zorundayız.

Ahrar’uş Şam: Rusya’nın talebini reddettik

Öte yandan Suriye’deki cihatçı gruplardan Ahrar’uş Şam’ın siyasi kanat lideri Münir El Sayal, Türkiye destekli barış görüşmelerinin sürdüğünü söyledi.

Reuters’a konuşan Sayal, Rusya’nın Şam’ın yakınlarındaki Doğu Guta’daki isyancı varlığının sona ermesi talebini kabul etmediklerini belirtti.

BBC Türkçe’de yer verilen habere göre El Sayal, şunları söyledi:

Türkiye’nin kefilliğiyle görüşmeler sürüyor ancak Rus düşman, Şam’ın Doğu Guta bölgesini, devrimci örgütlerin de kabul edebileceği ülke çapındaki ateşkesten, muaf tutmak istiyor.

Özgürleştirilmiş alanları birbirinden ayırma talebi bütünüyle reddedildi ve tüm örgütler herhangi bir bölgeyi muaf tutmanın devrime ihanet olacağı hususunda uzlaştı.

El Sayal, görüşmelerin başarı ihtimaliyle ilgiliyse “Başarı olasılığı konusunda konuşmak için erken. Rus düşman hâlâ net bir tavra sahip değil ve rejimin taleplerini tekrar ediyor” dedi.

Cihatçı çizgideki Ahrar’uş Şam, Türkiye’yle güçlü iletişime sahip bir grup.