Ana SayfaGüncelSabah Gazetesi gözaltındaki gazetecileri ‘Redhack’in algı timi’ ilan etti

Sabah Gazetesi gözaltındaki gazetecileri ‘Redhack’in algı timi’ ilan etti

HABER MERKEZİ – Sabah Gazetesi sabah saatlerinde evlerine yapılan polis baskınıyla gözaltına alınan gazetecileri “Redhack’ın algı timi” ilan etti.

OHAL KHK’sı ile kapatılan DİHA Haber Müdürü Ömer Çelik  ve muhabiri Metin Yoksu, Diken yazarı Tunca Öğreten, Birgün Gazetesi Muhasebe Sorumlusu Mahir Kanaat ve Yolculuk Gazetesi İmtiyaz Sahibi Eray Sargın, sabah saatlerinde evlerine yapılan polis baskınlarıyla gözaltına alındı.

Gazetecilerin 5 gün boyunca avukatları ile görüşmesi engellenip dosyaya gizlilik kararı getirilirken, hükümete yakınlığıyla bilinen Sabah Gazetesi gözaltındaki 5 gazeteciyi “Redhack’ın algı timi” ilan etti.

Gazete 9 isme yönelik gözaltı ve yakalama kararı olduğunu 5 kişinin gözaltında alındığını, 3 kişinin yurt dışında olduğunu ve 1 kişinin ise arandığını yazdı.

Gazete gözaltındaki gazetecilerle ilgili, “Şüphelilerin RedHack isimli hacker grubunun gayri yasal bazı faaliyetlerinin sosyal medya da propagandasını yaptıkları ve algı yönettikleri öğrenildi. Şüphelilere yönelik suçlamalar, ‘terör örgütü üyeliği’ve ‘Kişisel verilerin kaydedilmesi yayılması’.” ifadelerini kullandı.

  ‘Polis gözaltına aldığı gazeteci Ömer Çelik’i darp etti’
  Diyarbakır ve İstanbul’da gazetecilere gözaltı
Previous post
'Telafisi imkansız bir kayıp': Kızıl Ordu Korosu
Next post
433 sinemacıya 'Bu Suça Ortak Olmayacağız' soruşturması