Ana SayfaGüncelSadece son 6 ayda sosyal medya paylaşımları nedeniyle bin 656 kişi tutuklandı

Sadece son 6 ayda sosyal medya paylaşımları nedeniyle bin 656 kişi tutuklandı

HABER MERKEZİ – İçişleri Bakanlığı, sadece son 6 ay içerisinde sosyal medya üzerinden “örgüt propagandası” yaptığı iddiasıyla 3 bin 710 kişi hakkında işlem yapıldığını ve bin 656 kişinin tutuklandığını açıkladı.

Twitter, Facebook ve Youtube gibi sosyal medya mecraları üzerinden “örgüt propagandası” yaptığı iddia edilen 3 bin 170 kişi hakkında işlem yapıldı, bin 656 kişi tutuklandı, bin 203 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Yine 84 kişinin gözaltı işlemleri devam ederken, 767 kişi de gözaltından serbest bırakıldı.

Tüm bu veriler İçişleri Bakanlığı’na ait ve sadece son 6 ayı kapsıyor.

Bakanlık ayrıca 10 bin kişi hakkında da soruşturma ve adli sürecin devam edeceğini belirtiyor. Bu kişilerin kimlik bilgilerinin de Cumhuriyet Savcılıklarına iletildiği ifade ediliyor.

İçişleri Bakanlığı Basın Merkezi’nden yapılan açıklamada gözaltına alınan, tutuklanan ya da hakkında işlem başlatılan kişilere yöneltilen suçlamalar ise şöyle tanımlanıyor:

Halkı kin nefret ve galeyana sevk eden, terör örgütünü öven, terör örgütü propagandası yapan, terör örgütü ile iltisaklı olduğunu alenen beyan eden, devlet büyüklerine hakaretlerde bulunan, devletin bölünmez bütünlüğüne, toplumun can güvenliğine kast eden…

Bakanlık açıklamasında ayrıca “Twitter, Facebook, YouTube başta olmak üzere birçok ulusal ve uluslararası servis sağlayıcı, kurum ve kuruluşlar ile yürütülen iş birlikleri de en üst seviyeye taşınmıştır” deniliyor.