Ana SayfaGüncel‘Sağdaki adam’ o fotoğraftaki ruh halini anlattı

‘Sağdaki adam’ o fotoğraftaki ruh halini anlattı

HABER MERKEZİ – Rus Büyükelçi’ye yönelik suikastın yaşandığı sırada saldırının gerçekleştiği yerde olan ve bir fotoğraf karesine yansıyan o anki bakışları tartışma konusu olan ‘sağdaki adam’, o anki ruh halini ve ‘korkusuz’ ifadesinin nedenini anlattı. 

Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov’a düzenlenen suikast esnasında saldırının yaşandığı sergi salonundakilerin o anki vaziyetleri görüntülenmişti.

O anlardan akıllara kazınan karelerden birini ise  AP’den Burhan Özbilici kayıt altına almıştı.

Özbilici’nin fotoğrafı, salondakilerin yere çömelmiş halde korku içindeki bekleyişini gösteriyordu.

Ancak bu karede ifadesinde ‘korkudan’ ziyade olanlara ‘garip bir ifadeyle bakan’ adamın bakışları sosyal medyada gündem olmuştu.

5Harfliler’den Duygu Aytaç fotoğrafta yer alan ‘sağdaki adam’a ulaştı.

Fotoğraftaki ruh halini anlatan ‘sağdaki adam’ ismini vermezken, o an hiç korkmadığını belirtti ve ifadesine ilişkin de “O ifademde korku yok. ‘Güzel şeyler olacakken kötü şeyler neden olur? Bunu neden yaparlar?’ diye düşünüyorumdur. Zaten her zaman düşündüğüm ve hiç çözemediğim bir şeydir. Sevgi ve barış ile yaşamak varken neden hayatı cehenneme çevirirler” diye konuştu.

‘Sağdaki adam’ın 5Harfliler’e yaptığı açıklama şöyle:

O fotoğrafla ilgili ruh halimi ben de çözemedim. O an neler düşündüğümü pek hatırlamıyorum. Olayla ilgili gördüklerim ve orada geçen zamanla ilgili sanki hafızamın %80’i silinmiş gibi.

İnanın bu olayı bir an önce unutmak istiyorum. Ama şunu söyleyebilirim, hiç korkmadım. O ifademde korku yok. “Güzel şeyler olacakken kötü şeyler neden olur? Bunu neden yaparlar?” diye düşünüyorumdur. Zaten her zaman düşündüğüm ve hiç çözemediğim bir şeydir. Sevgi ve barış ile yaşamak varken neden hayatı cehenneme çevirirler.

Emekli inşaat mühendisiyim. 10 yıl İzmir’de yaşadıktan sonra Ankara’ya döndüm. Dünyayı gezmekten başka amacım yok.

Beni oraya getiren neden de bu sergiyi üyesi olduğum gezginler grubunun organize etmesi ve orada fotoğraflarımın olmasıydı.

Adım Farsça. Anlamı ‘gizli, saklı’. Önemli bir hikâyesi yok, babam halk ozanlarını sevdiğinden Azeri bir halk ozanının adını vermiş bana.

Sizden ricam, bu yazıda ismimi kullanmak yerine bana yine ‘Sağdaki Adam’ demeniz.