Ana SayfaGüncelSavcılık ve işveren cinsel saldırının üzerini örttü

Savcılık ve işveren cinsel saldırının üzerini örttü

HABER MERKEZİ – Antalya’da özel bir hava yolu şirketinde çalışan K.A. isimli kadın, çalışma arkadaşı olan bir erkek tarafından cinsel saldırıya maruz bırakıldı. K.A. savcılığa şikayette bulundu ancak savcılık, tecavüzün üstünü ‘kovuşturmaya yer yok’ diyerek örttü, şirket ise K.A.’yı işten çıkardı.

Antalya’da özel bir hava yolu şirketinde çalışan K.A. isimli kadın çalışma arkadaşı bir erkek tarafından cinsel saldırıya maruz bırakıldı.

Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı’na şikayette bulunan K.A. verdiği ifadede; “12 Aralık 2015 tarihinde Antalya’dan İzmir’e uçtuk. Uçuş sonrası hostes arkadaşlarımla yemek yedik. Daha sonra M. ve H. ismindeki iki kaptan, arkadaşları ile bize dahil oldu. Yemekten sonra geri dönüşümüzde pilot H.T.’nin tecavüzüne maruz kaldım” dedi.

Zanlının kendisini olayı kimseye söylememesi için tehdit ettiğini belirten K.A., “Bana ‘Hiç kimseye bir şey söylemeyeceksin. İftira atıyor derim. Seni Antalya’da barındırmam’ dedi. Olaydan sonra kaptan H. ile sürekli İzmir’de konaklamalı görevlendirilmeye başladım” şeklinde konuştu.

K.A. ayrıca şunları ekledi:

Tehdit ve tacizleri devam etti. Korktum; çok borcum olduğu için işimi kaybetmek istemedim. Ancak bir süre sonra olanları erkek arkadaşımla paylaştım. 2016 Mart ayında savcılığa gidip şikâyetçi olduk. Ancak şikâyeti olay günü yapmadığım için kovuşturmaya yer yoktur kararı verildi. Şikâyet sonrası şirketim ücretli izin verdi. 7-8 ay çalışmadan para aldım. İki gün önce ise işten çıkarıldım.

Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma K.A.’nın ifadesine rağmen ‘kovuşturmaya yer olmadığı’ gerekçesiyle kapatıldı.

Özel hava yolu şirketinin ise cinsel saldırı zanlısı erkeği koruyarak, cinsel saldırıya maruz kalan K.A.’yı işten attığı belirtildi.