Ana SayfaGüncelŞehir Tiyatroları’ndan Kemal Kocatürk’e 2. ihraç

Şehir Tiyatroları’ndan Kemal Kocatürk’e 2. ihraç

HABER MERKEZİ –  OHAL kapsamında daha önce açığa alınan ve geçtiğimiz günlerde göreve iade edilen Şehir Tiyatroları sanatçılarından Kemal Kocatürk’ün yeniden ihraç edildiği öğrenildi. 

Oyuncu Sevinç Erbulak, Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında açığa alınan Şehir Tiyatroları oyuncusu Kemal Kocatürk’ün görevine geri döndüğünü belirtmişti.

Ancak Erbulak bugün yaptığı açıklama ile Kocatürk’ün yeniden ihraç edildiğini duyurdu.

“Şehir Tiyatrolarını ‘yuva’ olarak nitelendiren Erbulak, “Eksilmemizi kutlayanlar var” diye konuştu.

Erbulak şunları söyledi:

25 senedir bir parçası olduğum “yuva” dan Kemal Kocatürk de ihraç edildi bugün. Ellerinde kına ile bekleyenler vardır bu haberi. Eksilmemizi kutlayanlar. Varsın olsun, hiçbir zafer sonsuza dek sürmez. Eksildikçe içimiz boşalıyor. Bunu biliyoruz ama elimizden bir şey gelmiyor. Öfkem, buna.

Kendini ve düşüncelerini, alıntısız, kaçak göçek olmaksızın ifade edenlerin, yazanların; söyleyenlerin dışarıda bırakıldığı günlerden geçiyoruz. Seyredenin, seyirci kalanın gidenlerden çok daha fazla üşüdüğü ve giderek üşüttüğü günler.

Bugünler geçip, gidenler geri döndüğünde ”yuva” dan geriye kalan o şey neyse, yeniden bir şeye benzetmeye çalışacağız onu. Umarım o gün, herkes bakabilir birbirinin yüzüne. Yüz yüze bakabilmenin güzelliği benzemez başka bir şeye. Umarım, yapabiliriz bunu.

Ne olmuştu?

OHAL kapsamında açılan soruşturma ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Şehir Tiyatrolarında görevli olan oyuncular Sevinç Erbulak, Kemal Kocatürk, Mahberi Mertoğlu, İrem Arslan, Arda Aydın ve yönetmen Ragıp Yavuz görevinden uzaklaştırılmıştı.

Geçtiğimiz günlerde 6 oyuncu görevlerine iade edilmişti.

  OHAL'le açığa alınan Erbulak sahnelere dönüyor: 'Ne oldu şimdi?'