Ana SayfaGüncelSuikastçı polisin ailesi: ‘FETÖ’ ile işimiz olmaz, bizler Atatürkçü aileyiz

Suikastçı polisin ailesi: ‘FETÖ’ ile işimiz olmaz, bizler Atatürkçü aileyiz

HABER MERKEZİ – Rus Büyükelçi’ye suikast düzenleyen polis Mevlüt Mert Altıntaş’ın ailesi, ‘FETÖ’ iddialarını reddetti. Altıntaş’ın amcaoğlu, “FETÖ’cü diyorlar. Bizim FETÖ ile işimiz olmaz. Bizler Atatürkçü aileyiz” dedi.

Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov’a suikast düzenleyen polis Mevlüt Mert Altıntaş’ın “FETÖ” mensubu olduğu öne sürülmüş, bu iddia resmi makamlarca da dillendirilmişti.

Öyle ki Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Karlov’un suikastçısı, FETÖ’ye mensup, bunu gizlemeye gerek yok. Bağlantılar FETÖ’yü gösteriyor” demişti.

  Erdoğan 'Saklamaya gerek yok' dedi: Büyükelçinin suikastçisi FETÖ'ye mensup

Ancak suikastı düzenleyen Altıntaş’ın ailesi ‘FETÖ’ ile herhangi bir ilgilerinin olmadığını, ‘Atatürkçü olduklarını’ söyledi.

Habertürk’ten Hüseyin Şentürk, Neşet Dişkaya ve Mehmet İnmez’in haberine göre sekiz yaşına kadar birlikte büyüdüklerini söyleyen amcaoğlu B.A., Altıntaş’la en son 8 Eylül’de görüştüklerini aktardı.

B.A., hükümet yetkilileri ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın suikastçı polis için işaret ettiği ‘FETÖ’yü reddetti:

FETÖ’cü diyorlar. Bizim FETÖ ile işimiz olmaz. Ben 15 Temmuz gecesi sokaklara çıkıp hainlere karşı yürüyüş yapmış biriyim. Televizyonda saldırıyı duyunca şoke oldum. Olaydan sonra amcamı ve yengemi arayıp sormadım; sormam da… Bizler Atatürkçü aileyiz. Babam, Mevlüt’ün yaptıklarını duyunca bana dönüp ‘Harbiden vatan haini çıktı p..’

Altıntaş’ın yakınlarının polise verdiği ifadede suikastçı polisin hiçbir örgütle bağlantısının bulunmadığını söylediği de öğrenildi.

Anne Hamidiye Altıntaş’ın ise “Bu benim oğlum. Ne yapmış? Nasıl olur, birini öldürebilir? Bunu ona kim yaptırdı?” dediği kaydedildi.

Rusya ‘Çok erken’ demişti

Üst düzey bir emniyet yetkilisi Altıntaş’ın ‘FETÖ’ bağlantısına dair ‘çok kuvvetli işaretler’ bulunduğunu öne sürmüş, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da ABD’li mevkidaşı John Kerry’ye suikastın arkasında ‘FETÖ’nün bulunduğunu söylemişti.

ABD ise ‘FETÖ’nün ‘gereksiz yere işaret edilmemesi gerektiğini’ savunmuştu.

Rusya ise Ankara büyükelçisini kimin öldürttüğünü söylemek için ‘çok erken’ olduğunu belirtmişti.

Ayrıca Altıntaş’ın ‘FETÖ’ üyelerinin haberleşme uygulaması olduğu belirtilen ‘ByLock’ kullanmadığı da ortaya çıkmıştı.