Ana SayfaEkolojiTürkiye’den en sık görülen ölüm nedeni: Dolaşım sistemi hastalıkları

Türkiye’den en sık görülen ölüm nedeni: Dolaşım sistemi hastalıkları

HABER MERKEZİ – Sağlık Araştırmaları Genel Müdürlüğü verilerine göre Türkiye’de ölüm nedenleri arasında dolaşım sistemi hastalıkları ilk sırada.

Sağlık Araştırmaları Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan Sağlık İstatistikleri’ne göre, “ana tanı gruplarına göre ölüm nedenleri” karşılaştırmasında, dolaşım sistemi hastalıkları yüzde 40.25 ile ilk sırada yer alıyor.

 

Vücuttaki her hangi bir dokunun anormal büyümesi anlamına gelen neoplazmalar nedeniyle yaşanan ölümler ise yüzde 20.04 ile ikinci sırada yer alıyor.

Raporun üçüncü sırasında ise yüzde 11.10 ile solunum sistemi hastalıkları yer alıyor.

Medimagazin’in haberine göre neoplazmalar ve solunum sistemi hastalıklarından kaynaklı ölümler erkeklerde daha çok görülüyor.

Raporda kansere ilişkin de veriler yer alıyor. Buna göre en sık görülen 10 kanser türü arasında yapılan karşılaştırmada, erkeklerde en fazla görülen kanser türü yüzde 21.1 ile trakea, akciğer ve bronş kanserleri. Prostat kanserleri yüzde 12.7 ile ikinci sırada yer alırken, üçüncü sırada ise yüzde 9.3 ile kolorektal kanserler bulunuyor.

Kadınlarda görülme sıklığı en fazla olan kanser türü ise yüzde 24.9 ile meme kanseri. İkinci sırada ise yüzde 12 ile tiroid kanseri yer alıyor.

 

Previous post
Cinsel saldırı olayına gelen tepki polise geri adım attırdı
Next post
Sokakları ayaklarınızla temizleyebilirsiniz