Ana SayfaGüncelÜmraniye’deki cami imamından ‘HDP’liler kafir, öldürülmeleri vacip’ vaazı

Ümraniye’deki cami imamından ‘HDP’liler kafir, öldürülmeleri vacip’ vaazı

HABER MERKEZİ – HDP İstanbul Milletvekili Hüda Kaya, Anayasa Komisyonu’ndaki konuşmasında İstanbul’un Ümraniye ilçesindeki Hakkı Ekşi Camisi’nin imamının cuma hutbesi öncesi vaazında “HDP’liler kafir; öldürülmeleri vacip” dediğini söyledi.

Anayasa Komisyonu’nda konuşan Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul Milletvekili Hüda Kaya, İstanbul’da Ümraniye’de Hakkı Ekşi Camisi imamının geçen hafta cuma vaazında halkı HDP’ye karşı silahlanma çağrısı yaptığını komisyona aktardı.

T24’ten Hülya Karabağlı’nın haberine göre, HDP’li Kaya şunları söyledi:

Bakın nasıl bir Türkiye ortamında anayasa çalışması yapmaya gayret ediyoruz. Bu son cuma değil bir önceki cuma, İstanbul’da – zaten soru önergesi hazırladım, ismi, nerede olduğu yazılı – camide hutbe veren bir imam cemaate şunu dedi – cemaatte onlarca şahit var – ‘Ben kendime otomatik bir silah aldım. Siz de alın silahlarınızı, akraba çevrenizde, konu komşu etrafınızda HDP’liler vardır. Bunlar kâfirdir, öldürülmeleri vaciptir’ Şeklinde bir konuşma yaptı arkadaşlar. Bununla ilgili, bakın, soru önergesi hazırladım arkadaşlar.

Kaya’ nın konuşmasının ardından söz alan Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) Bursa Milletvekili Ceyhun İrgil ise “Bunlar oluyor, inanmıyorsunuz ama oluyor bunlar. Anadolu’da mümkün” ifadeleriyle Kaya’nın iddiasını destekledi.

AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş İSE hiçbir imamın böylesi ifadeler kullanmayacağını ileri sürerek şu ifadeleri kullandı:

Yalnız, bu milletvekili konuşurken iki konuya dikkat çekti, hakikaten yürekleri inciten bir konuya dikkat çekti. Yani, doğruluğu test edilmemiş, teyit edilmemiş, Ümraniye’de bir camiyle ilgili, cami imamının cuma hutbesinde söylediği ‘Silahlanın, HDP’li teröristleri katledin’ diye bir ifade kullandığını söyledi. İddiaları oluyor, yazılı veya sözlü soru önergesi vermiş, buna muhakkak ki hükumet yetkilileri cevap verecektir. Hiçbir cami imamının, hiçbir hocanın, hiçbir yetkili din adamının birilerini öldürün diye katliam emri vermesi kabul edilebilecek bir şey değildir ama teröristlerle ilgili bir konu varsa… HDP’li dememiştir muhakkak, demişse lanetli PKK terör örgütü demiştir. Onun için, bu konuyla ilgili çarpıtmanın, bir din adamının böyle böyle yaptığını ifade etmenin yanlış olduğunu söylüyorum.