Ana SayfaGüncelYıldırım’dan kadınlara: ‘Başbakan olabilirsiniz ama size bir bakan olmazsa ne yapacaksınız?’

Yıldırım’dan kadınlara: ‘Başbakan olabilirsiniz ama size bir bakan olmazsa ne yapacaksınız?’

HABER MERKEZİ – Başbakan Binali Yıldırım, kadınlara hitap ettiği konuşmasında “Bakan olabilirsiniz, başbakan olabilirsiniz, ama en sonunda sana bir bakan olmazsa ne yapacaksınız?” ifadelerini kullandı.

Başbakan Binali Yıldırım, Meclis’te ‘5 Aralık Kadın Seçme Seçilme’ yıl dönümünde konuştu.

Yıldırım’ın konuşmasından öne çıkan şöyle:

Sevinçte de üzüntüde de beraberiz. Kadın – erkek eşit eyvallah, ama bir bütünün iki parçası. Biri olur diğeri olmazsa eksik olur. Bakan olabilirsiniz, başbakan olabilirsiniz, ama en sonunda sana bir bakan olmazsa ne yapacaksınız?

Kadınlarımız sadece erkeklere bakmıyorlar, iş dünyasında da önemli yerlere gelmeye başladı. Siyasette adından söz ettiren kadınlarımızın sayısı gittikçe artıyor. Demokrasimiz geliştikçe kendilerini ifade etme yönünde önemli gelişmeler kat ettiğini görüyoruz.

Kadınlar için şüphesiz en büyük mücadeleyi, en büyük hakları kendileri elde ediyor. O mücadele olmadan bir kere sonuç olmaz. O mücadeleyi görüp gerekli adımları atmadan da olmaz. Onu da demokrasiyi özümseyen ve kadınlarımızın beklentilerini yerinde, zamanında gören idarecilerle olur. Burada bir korumacılık, bir ayrımcılık asla kabul edemeyiz. Kadına esasında kota ayırmak belki bilinçlenmemiş, yeterince demokrasi anlayışını geliştirmemiş ülkelerde düşünebilir ama benim kişisel tercihim, kadınlara mücadele alanı açmaktır. Kota bir korumacılıktır, korumacılık da gelişmenin önündeki en büyük engeldir.