Ana SayfaDünya16 kadına cinsel saldırıda bulunan polisler hakkında soruşturma

16 kadına cinsel saldırıda bulunan polisler hakkında soruşturma

HABER MERKEZİ – Kadına yönelik cinsel saldırı ve şiddetin yoğun olarak yaşandığı ülkelerin başında gelen Hindistan’da 16 kadını cinsel saldırıya maruz bıraktığı tespit edilen polisler hakkında soruşturma başlatıldı.

Hindistan’da Ulusal İnsan Hakları Komisyonu tarafından yapılan açıklamaya göre, Chhattisgarh eyaletine bağlı Bijapur bölgesinde yapılan operasyon sırasında bir grup polis 16 kadına cinsel saldırıda bulundukları ortaya çıktı.

Komisyon tarafından yapılan açıklamada, saldırıların yerel hükümetin 2015 yılında komünist militanlara karşı başlattığı operasyon sırasında yaşandığı bildirildi.

Saldırının yanı sıra birçok köylünün eşyalarının çalındığı, yok edildiği ve yağmalandığı da belirtildi.

Komisyon cinsel saldırıya maruz bırakılanlar arasında hamile bir kadın ile 14 yaşında bir çocuğun da olduğunu belirtti. Ayrıca olası cinsel saldırıya maruz bırakılan yirmi kadınla görüşmelerinin sürdüğünü de açıkladı.

Komisyon saldırgan polislerin cezalandırılması ve kadınların uğradığı zararın tazmin edilmesini istedi.

Hindistan hükümeti yaklaşık 50 yıldır ülkenin ‘Kızıl Koridor’ olarak anılan doğu bölgelerinde Maocu komünist militanlarla çatışıyor. Aşırı yoksulluk ve kalabalık nüfustan muzdarip olan bölge sakinlerinin evleri sıklıkla yerel polisler tarafından basılıyor.

Hindistan kadına yönelik cinsel saldırı ve şiddetin yoğun olarak yaşandığı ülkelerin başında geliyor.

  Bakan: Cinsel saldırının sebebi kadınların 'batılılar gibi' giyinmesi

Kaynak: DW Türkçe

 

 

Previous post
Ankara’da tüm gösteri ve yürüyüşler yasaklandı
Next post
İstanbul ve İzmir'de okullar yarın tatil