Ana SayfaGüncel19 OCAK | CHP’li Doğan: Adaletsizlik 10 yıldır devam ediyor

19 OCAK | CHP’li Doğan: Adaletsizlik 10 yıldır devam ediyor

HABER MERKEZİ – CHP İstanbul Milletvekili Selina Doğan, katledilişinin 10. yılında Hrant Dink cinayetini ve yargı sürecini Gazete Karınca’ya değerlendirdi.


Haber: ALTAN SANCAR


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Selina Doğan, medya ve Genelkurmay tarafından önce hedef gösterilerek linç kampanyasına maruz bırakılan ardından kurşunlanarak katledilen Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in aramızdan ayrılışının 10’uncu yıldönümü vesilesiyle konuştu.

Dink cinayetini doğuran toplumsal ve siyasal koşulları ve yargı sürecini Gazete Karınca’ya değerlendiren Doğan, Hrant Dink’in öldürülmesinin üzerinden 10 yıl geçtiğini hatırlatarak, “Görüyoruz ki hem adalet yerini bulmadı hem de toplumsal barış anlamında Dink’in arzu ettiği gibi bir ortam yaratılamadı” dedi.

Yargıdaki duruma dikkat çeken Doğan, “Dink davasında yaşanan adaletsizlik 10 yıldır devam ediyor, çünkü yargının bağımsız olmadığını hepimiz görüyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

CHP’li Seline Doğan’ın Karınca’ya yaptığı değerlendirme şöyle:

“Dink’in ‘güvercin tedirginliğini’ bugün herkes paylaşıyor”

Hrant Dink’in öldürüldüğü dönem, tıpkı son bir buçuk yılda olduğu gibi, Türkiye’nin  kaosa sürüklendiği, ardı ardına olayların yaşandığı bir süreçti. Bu süreç Türk Ceza Kanunu’nun 301. maddesi nedeni ile gerek basın gerekse de sosyal medya yolu ile belli isimlerin hedef gösterildiği bir dönemdi aynı zamanda. Dink de bu duruma karşı hislerini “güvercin tedirginliği” ifadesi ile dile getirmişti. Bugün de Türkiye’de yaşayan ve Türkiye’nin geleceği için kaygılanan herkesin aynı hissiyatı paylaştığını görüyoruz.

Her gün yandaş medya organlarında ve televizyon ekranlarında “suikastler yaşanacak” biçiminde toplumu geren ve tedirgin edici tehditler savruluyor ve şiddet normalleştirilmeye çalışılıyor.

“Adaletsizlik 10 yıldır devam ediyor”

Hrant Dink’in öldürülmesinin üzerinden geçen 10 yılda görüyoruz ki hem adalet yerini bulmadı hem de toplumsal barış anlamında Dink’in arzu ettiği gibi bir ortam yaratılamadı. Dink davasında yaşanan adaletsizlik 10 yıldır devam ediyor, çünkü yargının bağımsız olmadığını hepimiz görüyoruz. Kaldı ki bugün TBMM’ye gelen teklif ile bu durum kurumsallaştırılmaya çalışılıyor. Mevcut tabloya göre Dink davasında yargının da elinin kolunun bağlı olduğunu ve umut yaratacak seyirde ilerlemediğini görüyoruz maalesef.