Ana SayfaGüncel20 gündür gözaltında ve açlık grevinde olan gazeteci Okatan: Amaç dışarıdakilere bir gözdağı

20 gündür gözaltında ve açlık grevinde olan gazeteci Okatan: Amaç dışarıdakilere bir gözdağı

HABER MERKEZİ – 25 Aralık’ta gözaltına alınan gazeteciler Ömer Çelik, Metin Yoksu, Tunca Öğreten, Derya Okatan, Mahir Kanaat ve Eray Saygın 20 gündür gözaltında. Açlık grevini sürdüren gazeteci Derya Okatan, bir mesaj gönderdi. Okatan, “Bizim gözaltına alınmamız sadece bizim cezalandırılmamız değil, aynı zamanda dışarıdaki gazetecilere bir gözdağı verme amacı taşımaktadır” dedi.

Redhack’in yayınladığı Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak’ın maillerine ilişkin haberler nedeniyle İstanbul, Ankara ve Diyarbakır’da 25 Aralık 2016 tarihinde evlerine yapılan baskınlarla gözaltına alınan OHAL Kanun Hükmünde Kararnamesi (KHK) ile kapatılan DİHA Haber Müdürü Ömer Çelik  ve muhabiri Metin Yoksu, Diken yazarı Tunca Öğreten, ETHA Yazıişleri Müdürü Derya Okatan, Birgün Gazetesi Muhasebe Sorumlusu Mahir Kanaat ve Yolculuk Gazetesi İmtiyaz Sahibi Eray Sargın 20 gündür gözaltında tutuluyor.

“Örgüt üyesi olmak” iddiasıyla gözaltına alınan gazetecilerin ne ile suçlandığı ise bilinmiyor. Gazeteciler hakkında herhangi bir delil ise şu ana kadar avukatlara tebliğ edilmiş değil.

Öte yandan gazeteciler hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından 24 Ocak’a kadar gözaltı kararı bulunuyor.

Açlık grevi devam ediyor

Gözaltına alınan gazetecilerden Derya Okatan’ın başlatmış olduğu açlık grevi eylemi ise devam ediyor.

Etkin Haber Ajansı (ETHA) çalışanları, ETHA Sorumlu Yazıişleri Müdürü Derya Okatan’ın açlık grevinde olduğunu hatırlatarak, durumuna ilişkin Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) İstanbul Şubesi’nde basın toplantısı düzenledi.

Toplantıda Derya Okatan’ın gönderdiği mesaj ETHA Editörü Arzu Demir tarafından okundu.

‘Amaç dışarıdakilere bir gözdağı’

Okatan’ın gönderdiği mesaj şöyle:

Biz 6 gazeteci 20 gündür hukuksuz bir şekilde gözaltında tutuluyoruz. Hala ne ile suçlandığımızı tam olarak bilmiyoruz. Bakan Berat Albayrak’ın maillerine ilişkin haber yapımından kaynaklandığını tahmin ediyoruz. Ancak bunun haber yapmanın bir kez daha suç olmadığını belirtmek isteriz. Biz mesleğimizin gereklerini yaptık.

Berat Albayrak’ın maillerinden asıl suçlulardan ne suç işledikleri ortaya çıkmıştır. Burada olması gerekenler biz değiliz. Yargılanması gereken Bakan Berat Albayrak’tır. Gazetecilik mesleğinin yargılanamayacağının bir kez daha altını çiziyorum.

Bizim gözaltına alınmamız sadece bizim cezalandırılmamız değil, aynı zamanda dışarıdaki gazetecilere bir gözdağı verme amacı taşımaktadır.

Bu tür baskıları birçok kez yaşadık. Şimdiye kadar boyun eğmedik, bundan sonra da AKP/Saray faşizmine boyun eğmeyeceğiz, teslim olmayacağız. Biz o havuza girmeyeceğiz. Gerçekleri yazmaya devam edeceğiz.

Açlık grevi eylemimin 20. günündeyim. Açlık grevi eyleminin sebebi burada tutulan biz 6 gazetecinin bir an önce serbest bırakılması ve aynı zamanda hapishanelerde bulunan meslektaşlarımın serbest bırakılması içindir.

Savcının 30 günü mutlak işletecek olması kabul edilemez. Bir an önce adliyeye sevkimizi talep ediyorum.

Son olarak, bizler iyiyiz, morallerimiz de iyi. Ama tabi ki dayanışmaya ihtiyacımız var. Destek veren herkese çok teşekkür ederiz.

Selam ve sevgilerimle…

Derya Okatan’ın sağlık durumu

Okatan’ı ziyaret eden Ezilenlerin Hukuk Bürosu (EHB) avukatlarından Kader Tonç da bir açıklama yaptı.

Tonç, Okatan’ın sağlık durumuna ilişkin şunları söyledi:

Tuz, küp şeker tüketiyor. Hareketlerinde ve konuşmasında yavaşlama var, yer yer unutkanlık var, nabzında ve tansiyonunda düşme var.

Avukat Tonç, Okatan’ın kaldığı yerde yoğun su olduğunu ve operasyonlar yapıldığı için sürekli yerinin değiştiğini söyleyerek, “Derya, yatak dışında adım atacağı yeri olmadığını belirtti” dedi.

Previous post
Erdoğan'dan erken seçim açıklaması
Next post
Savaş, barış ve intihar: Neden artık var olmak istemem?