Ana SayfaGüncel4 yeni KHK Resmi Gazete’de yayımlandı

4 yeni KHK Resmi Gazete’de yayımlandı

HABER MERKEZİ – Olağanüstü Hal kapsamında hazırlanan 682, 683, 684 ve 685 sayılı 4 yeni Kanun Hükmünde Kararname, Resmi Gazete’de yayımlandı. KHK’larla birlikte 367 kişi ihraç edildi, 2 özel televizyon kanalı kapatıldı. Öte yandan 124 kişi göreve iade edildi. Olağanüstü Hal İşlemleri İnceleme Komisyonu kurulmasına karar verildi.

Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında hazırlanan 682, 683, 684 ve 685 sayılı 4 yeni Kanun Hükmünde Kararname (KHK), Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi.

683 sayılı KHK ile çeşitli kamu kurumlarından 367 kişi ihraç edilirken, 124 kişi de görevine iade edildi.

367 kişi ihraç edildi

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonundan 3, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumundan 2, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansından 1, Çevre ve Şehircilik Bakanlığından 1, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünden 10, İller Bankasından 2, İçişleri Bakanlığından aralarında vali yardımcısı, kaymakam ve hukuk müşavirlerinin de olduğu 134, Göç İdaresi Genel Müdürlüğünden 23, Türkiye İstatistik Kurumundan 2, Kamu Gözetimi, Muhasabe ve Denetim Standartları Kurumundan 1, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezinden 2 ve Sağlık Bakanlığı ve bağlı kuruluşlardan 186 kişi görevden ihraç edildi.

Göreve iade edilenler

Diyanet İşleri Başkanlığında 73, TRT’de 2, Çevre ve Şehircilik Bakanlığında 1, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünde 8, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığında 2, İçişleri Bakanlığında aralarından vali yardımcısı ve kaymakamların da olduğu 8, Türkiye İstatistik Kurumunda 1 ve Sağlık Bakanlığında da 30 kişi, daha önce çıkarıldıkları kamu görevlerine iade edildi.

2 TV kapatıldı

683 Sayılı KHK ile 2 özel televizyon kanalı kapatıldı. Kapatılan kanallar, on4 TV ve Kanal 12.

Kapatılan özel televizyonlara ait olan taşınırlar ile her türlü mal varlığı, alacak ve haklar, belge ve evrak bedelsiz olarak Hazine’ye devredildi.

OHAL inceleme komisyonu kuruldu

685 sayılı KHK ile “Olağanüstü Hal İşlemleri İnceleme Komisyonu” kurulması kararlaştırıldı.

Komisyon, meslekten ihraç edilen kamu personelinin, kapatılan özel kuruşluşların başvurularını inceleyecek.