Ana SayfaGüncel‘650 gazeteci takip ediliyor’ iddiası doğru mu: Gazeteci Arhan’a da soruşturma

‘650 gazeteci takip ediliyor’ iddiası doğru mu: Gazeteci Arhan’a da soruşturma

HABER MERKEZİ – 650 gazetecinin sosyal medya hesaplarının incelendiği ve soruşturma konusu edileceği iddiaları gündemdeyken bir gazeteci daha soruşturmalık oldu. Gazeteci Faruk Arhan hakkında da soruşturma başlatıldı. Arhan hakkındaki soruşturmanın ‘sosyal medya paylaşımları gerekçe gösterilerek’ açıldığı tahmin ediliyor.


CANDAN YILDIZ


Gazeteci Faruk Arhan’a soruşturma açıldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Soruşturma Bürosu tarafından açılan soruşturmanın, Arhan’ın sosyal medyadaki paylaşımları gerekçe gösterilerek açıldığı tahmin ediliyor.

Zorla getirme kararı

Geçtiğimiz pazartesi günü Basın Suçları Soruşturma Bürosunca soruşturmanın tebliğ edildiği Arhan’ın hafta sonuna kadar ifadeye gitmesi bekleniyor.

Arhan’a ayrıca, Anadolu Adliyesi Cumhuriyet Başsavcılığına 7 gün içinde ifade vermeye gitmediği takdirde zorla ifadesinin alınacağı da tebliğ edildi.

Faruk Arhan kimdir?

Hakkında soruşturma açılan gazeteci Arhan, bir dönem Çağdaş Gazeteciler Derneği İstanbul Şube Başkanlığını yürüttü.

Demokrasi, Radikal, Habertürk ve Gazeteport’ta uzun yıllar muhabir/editör olarak görev alan Arhan’ın imza attığı üç kitabı bulunuyor.

650 gazeteciye inceleme iddiası

Geçtiğimiz hafta gazeteci Ahmet Şık’ın tutuklanmasının ardından CHP Milletvekili Barış Yarkadaş, 650 gazetecinin sosyal medya hesaplarının incelendiğini ve soruşturma konusu edileceğini söylemişti.

Aynı dönemde Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş da, gazetecilerin sosyal medyada ayağını denk alması gerektiğini ifade etmişti.

Previous post
ABD'de siyah kadın garsona ırkçı not
Next post
MEB'e göre bilimin şartı: Arapça bilmek