Ana SayfaDünya81 kadını katleden polisin ‘itiraf oyunu’

81 kadını katleden polisin ‘itiraf oyunu’

HABER MERKEZİ – Sibirya’da 22 kadını katlettiği gerekçesiyle müebbet hapis cezasına çarptırılan eski polis, 59 kadını daha katlettiğini itiraf etti. Polisin bu itirafı cezaevinde daha iyi şartlarda yaşamak için yaptığı belirtilirken Rusya basını suçlunun isteklerinin kabul edilmeyeceğini yazdı.

Rusya’nın Sibirya bölgesinde bulunan Angarsk şehrinde 22 katlettiği için müebbet hapis cezasına çarptırılan eski polis Mihail Popkov, 59 kadını daha katlettiğini itiraf etti.

Rus basınında çıkan haberlere göre polis üniformasıyla yardım teklif ettiği kadınları ıssız alanlara kaçıran Mikhail, kadınları cinsel saldırıda bulunduktan sonra öldürdü.

Toplamda 81 kadını katlettiği belirtilen Popkov’un polisken kendi işlediği cinayetlerin soruşturmalarında bile görev aldığı öğrenildi.

Cinayetleri 1994 ile 2012 yılları arasında işlediği sanılan Popkov, 2012’de o dönem yeni yeni ortaya çıkan DNA kanıtlarının ışığında başlatılan soruşturma kapsamında yakalanmıştı.

Daha iyi şartlar için ‘ititraf’

Çin’e kaçmaya çalışırken Vladivostok şehrinde yakalanan Popkov’un, daha iyi şartlarda hapis yatabilmek için yetkililere cinayetleri itiraf ettiği kaydedildi.

Ancak Rus basını Popkov’un bu konuda herhangi bir isteğinin kabul edilmeyeceğini yazdı.

Previous post
Euro 4.17'yle tarihi zirveyi gördü
Next post
'Delil üretmeye çalışıyorlar': Gazeteciler 19 gündür gözaltında