Ana SayfaGüncelAhmet Şık ‘Noel’ karşıtlığına dikkat çekip uyarmıştı: ‘Makaraya alınmamalı’

Ahmet Şık ‘Noel’ karşıtlığına dikkat çekip uyarmıştı: ‘Makaraya alınmamalı’

HABER MERKEZİ – Önceki gün tutuklanan gazeteci Ahmet Şık, Ortaköy saldırısından bir hafta önce Türkiye’deki ‘Noel’ karşıtı kampanyalara dikkat çekerek “Makaraya alınacak bir durum değil. Cübbeli’nin uyarıları, sürekli bir Noel vurgusu yapması dikkate değer. Tedbirli olmakta fayda var” demişti.

İstanbul Ortaköy’de ünlü gece kulübü Reina’ya düzenlenen saldırıda 39 kişi hayatını kaybetti.

Yeni yılın ilk saatlerindeki saldırının ardından yayın yasağı kararı alınırken, saldırgan ya da saldırganların akıbeti ise henüz bilinmiyor.

Bununla ilgili son açıklama ise Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş’tan geldi: “Bir kişinin olduğu belki çevresinde destek verenlerin olabileceği…”

Öte yandan bu saldırıdan kısa bir süre önce Noel Baba’nın kafasına silah dayayan afişler, tehditler ve bazı dini cemaat liderlerinin açıklamaları söz konusuydu.

‘Cübbeli Ahmet’ olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü, yılbaşı kutlamalarına karşı “Sen gavurların bayramını kutlarsan, Allah da başına kafirleri musallat eder!” demişti. Yine “Babanın katilinin bayram yaptığı günde bayram yapar mısın? Babanın katillerinin, dininin düşmanlarının kutlamalarına katılma. Noel kutlama!” diye yazmıştı.

Önceki gün tutuklanan Cumhuriyet gazetesi muhabiri Ahmet Şık ise 21 Aralık 2016 tarihinde Twitter’daki sosyal medya hesabından, tüm bunlara da değinerek bazı uyarılarda bulunmuştu.

Dini cemaatlerin “sohbet” adı altında yaptıkları toplantıların iptal edilmesine dikkat çeken gazeteci Ahmet Şık, “Makaraya alınacak bir durum değil. Cübbeli’nin uyarıları, sürekli bir Noel vurgusu yapması dikkate değer. Tedbirli olmakta fayda var” diye yazmıştı.

Ahmet Şık, bir hafta sonra 29 Aralık sabahı ise gözaltına alındı ve ardından da tutuklandı.

  Gazeteci Ahmet Şık tutuklandı
  'Saldırı uyarısı mı?': Dini cemaatlerden eş zamanlı 'sohbet' iptalleri
  ORTAKÖY KATLİAMI | Silahlı saldırıda 39 kişi hayatını kaybetti
  Numan Kurtulmuş'tan Ortaköy saldırısı açıklaması