Ana SayfaGüncelAhmet Şık’ın tutukluluğuna itiraz edildi: ‘Reddedileceğini biliyoruz’

Ahmet Şık’ın tutukluluğuna itiraz edildi: ‘Reddedileceğini biliyoruz’

HABER MERKEZİ – Twitter paylaşımları ve haberleri gerekçe gösterilerek “örgüt propagandası” iddiasıyla tutuklanan Ahmet Şık’ın tutukluluğuna itiraz edildi. Avukatlar itiraz dilekçesinde “Reddedileceğini biliyoruz. Ama hem Anayasa Mahkemesi ve hem de Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi önünde ileri sürebilmek için başvuruyoruz” ifadelerine yer verdi.

Gazeteci Ahmet Şık, twitter paylaşımları ve haberleri gerekçe gösterilerek “örgüt propagandası” iddiasıyla 30 Aralık’ta tutuklanmıştı.

Şık’ın avukatları tutuklama kararı veren mahkemeye itirazda bulundu.

Avukatlar itiraz dilekçelerinde taleplerinin reddedileceğini bildiklerini fakat bu itirazı hem Anayasa Mahkemesi ve hem de Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi önünde ileri sürebilmek için yaptıklarını belirtti. Dilekçede aksine bir karar çıkması durumunda “hukuken ve pratikte yanıldığımızı kabul edeceğiz” denildi.

İtiraz dilekçesinden bazı bölümler şöyle:

İstanbul 9. Sulh Ceza Hakimliği tutuklama kararına itirazımızı reddedecektir. Tutuklama kararı veren 8. Sulh Ceza Hâkimliği kararının ne kadar doğru ve kanuna ne kadar uygun olduğundan bahisle itirazımızı reddedeceğini biliyoruz. Görüşümüzü güçlendiren önceki kararlarına baktığımız zaman itirazın reddedileceğinin çok açık ve belli olduğu görüşündeyiz.

Pratikte ve uygulamada İstanbul Sulh Ceza Hakimliklerinde tutuklama kararlarına yapılan itiraz incelemelerine dair yargı yolunun etkin ve sonuç alıcı bir yol olmadığını, hem Anayasa Mahkemesi ve hem de Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi önünde ileri sürebilmek için itiraz ediyoruz.

Yaptığımız bu yargı yolu başvurusu görüşümüze göre etkin ve sonuç alıcı bir yol değildir.

Aksine bir karar çıkması halinde ise hukuken ve pratikte yanıldığımızı kabul edeceğiz