Ana SayfaGüncelAhmet Şık’tan ilk mesaj: Nasıl bugün FETÖ’cüler yargılanıyorsa yarın da Erdoğan’ın ekibi yargılanacak

Ahmet Şık’tan ilk mesaj: Nasıl bugün FETÖ’cüler yargılanıyorsa yarın da Erdoğan’ın ekibi yargılanacak

HABER MERKEZİ – Tutuklu gazeteci Ahmet Şık cezaevinden verdiği ilk mesajında, “Nasıl bugün FETÖ’cüler yargılanıyorsa yarın da Erdoğan’ın ekibi yargılanacak” dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker, Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan Ahmet Şık, Murat Aksoy ile Atilla Taş’ı Silivri Cezaevi’nde ziyaret etti.

Şeker, cezaevinde Şık’a 40 saat su verilmediğini belirterek, Şık’ın bu durumu “eziyet” olarak nitelendirdiğini söyledi. Şık’ın Devrimci Karargah davasından yargılanan bir kişi ve Özgür Gündem Gazetesi Sorumlu Yazıişleri Müdürü İnan Kızılkaya ile birlikte kaldığını belirten Şeker, Şık’ın mesajına ilişkin şunları söyledi:

Tutuklanmasıyla ilgili iktidarı rahatsız etmenin sıkıntısını yaşadığının farkında. Dün FETÖ’den çektim, Şimdi de Recep Tayyip Erdoğan’ın organize ettiği yargı aynı şeyleri bana yapıyor. Yarın düzgün bir adalet sistemi olduğunda nasıl FETÖ’cüler bugün yargılanıyorsa yarın da Recep Tayyip Erdoğan’ın ekibi yargılanacak noktasında.

Şeker, Atilla Taş’la yaptığı görüşmeye ilişkin ise şunları söyledi:

Atilla Taş, ‘Sonunda bana şarkı söyletecekler’ diyor. Açık açık tehdit ediyor. ‘Bir şarkı söylerim o zaman görürler günlerini’ diyor.

Taş’ın notu şu: ‘Bizler burada kendimizi unuttuk, sizler için endişe ediyoruz. Burası daha (şimdilik) daha güvenli. Savcıların ve haşmetmeaplarının keyiflerini bekliyoruz. En sonunda şarkı söyletecekler bana.