Ana SayfaGüncelAhmet Türk, Elazığ T Tipi Cezaevi’ne sevk edildi

Ahmet Türk, Elazığ T Tipi Cezaevi’ne sevk edildi

HABER MERKEZİ – Tutuklu Mardin Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Ahmet Türk’ün başka bir cezaevine sevk edildiği bilgisi paylaşıldı. Türk’ün Elazığ T Tipi Cezaevi’ne sevk edildiği öğrenildi.

Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan Mardin Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Ahmet Türk’ün başka bir cezaevine sevk edildiği öğrenildi.

Ahmet Türk, Elazığ T Tipi Kapalı Cezaevi’ne sevk edildi.

dihaber’e yer alana habere göre Cumhuriyet Halk Partisi’nden (CHP) heyetin Türk’ü ziyaret etmesiyle ortaya çıkan sevkin dün gece saatlerinde olduğu belirtildi.

Ahmet Türk’ün avukatları da sevki doğruladı.

Öte yandan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Fırat Anlı da tutuklu bulunduğu Kandıra Cezaevi’nden Elazığ T Tipi Kapalı Cezaevi’ne nakledilmişti.

Ne olmuştu?

Ahmet Türk, 21 Kasım’da evinde polislerce gözaltına alınmış, 24 Kasım’da da ‘örgüt üyeliği’ iddiasıyla tutuklanarak İstanbul’daki Silivri Cezaevi’ne gönderilmişti.

Sağlık durumu kötüye giden Ahmet Türk’ün kelepçeli bir şekilde muayene olmayı reddettiği için hastaneye gitmediği duyurulmuştu.

Avukatı Erdal Kuzu da Türk’ün sağlığı sebebiyle başvurdukları tahliye taleplerinin reddedildiğini açıklamıştı.

Adalet Bakanlığı yaptığı yazılı bir açıklama ile Türk’ün Silivri Devlet Hastanesi’ne sevkinin planlandığını ve sağlık kurulu raporunun sonucuna göre adli tıp işlemlerinin yapılacağını bildirmişti.

Ahmet Türk, 11 Ocak’ta sağlık kontrolü için Silivri Devlet Hastanesi’ne sevk edilmiş ve yapılan sağlık kontrolü ardından tekrardan cezaevine getirilmişti.

  Ahmet Türk günler sonra sağlık kontrolüne götürüldü



Önceki Haber
'Umberto Eco' 15 Ocak'ta Ankara'da
Sonraki Haber
Bakan'dan 'palm yağı' açıklaması: Bilimsel bir çalışma yapılacak