Ana SayfaGüncelAkademisyenden derste nefret söylemi: ‘Aleviler içki içip sapıtıyorlar’

Akademisyenden derste nefret söylemi: ‘Aleviler içki içip sapıtıyorlar’

HABER MERKEZİ – Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nde öğretim üyesi Bekir Kürşat Doruk’un derslerinde Alevilere yönelik nefret söylemleri kullandığı belirtildi. Doruk’un derste “Aleviler dine dair her şeyi yanlış anlamış, Aleviler içki içip sapıtıyorlar” dediği iddia edildi.

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi öğrencileri, öğretim üyesi Bekir Kürşat Doruk’un derslerinde Alevilere yönelik nefret söylemleri kullandığını belirtti.

BirGün’ün haberine göre  Eğitim Fakültesi Bilgisayar ve Teknolojileri Eğitim Anabilim Dalı Öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Doruk’un derste Alevilerle ilgili “Aleviler dine dair her şeyi yanlış anlamış, Aleviler içki içip sapıtıyorlar” ifadelerini kullandığı iddia edildi.

Doruk son olarak matematik sınavında ise “Ali namazını kılar ve günahlardan kaçar ise dünyada huzurlu olur veya Allah’a asker olur önermesinin karşıtını, tersini ve karşıt tersini bulunuz” sorusunu sordu.

Öğretim görevlisi Doruk’un, derslerinde cinsiyetçi ifadeler kullandığı da iddia edildi.

Kadınların asıl yerinin “dışarısı değil evin içi olduğunu” söyleyen Doruk’un derste “Müslüman kadınlar kara çarşaf giymeden önce ne giyiyordu, kendi evleri o zamanlar onların en güzel giysileriydi” gibi ifadeler kullandığı belirtildi.

 


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Metal işçisinden 'yasağa' tepki: 15 Temmuz'da kahramandık grev yapınca 'terörist' olduk
Sonraki Haber
Kayyum, 'Alo Şiddet Hattı'nı da kapattı