Ana SayfaGüncelAKP’li belediyenin dağıttığı kitapta ‘dokunmak’ yasak, evlilik olmadan bakışmak ‘günah’

AKP’li belediyenin dağıttığı kitapta ‘dokunmak’ yasak, evlilik olmadan bakışmak ‘günah’

HABER MERKEZİ – Antep’te AKP’li ilçe belediyesi tarafından dağıtılan ‘Kadın ve Aile İlmihali’ adlı kitapta kadının özgürlüğünü yok sayan, gazete ve dergileri ‘uyuşturucu’ olarak nitelendiren, kadın ve erkeklerin bakışmalarını “Fuhuş kapısı önce bakışla aralanır'”diyerek yasak eden ifadeler yer alıyor. Kitapta kadınlara, mecbur kalmadıkça tek başına taksiye binmemeleri tembihleniyor.

Antep’in Şahinbey ilçesinin AKP’li belediyesi tarafından dağıtılan “Kadın ve Aile İlmihali” isimli kitap, kadının özgürlüğünü hiçe sayan, mağaza vitrini, televizyon ve gazeteler için ‘uyuşturucu’ nitelemesinde bulunan ifadeleri nedeniyle tepki çekti.

Mehmet Paksu tarafından kaleme alınan kitap, Belediye Meclisi’nde tartışma yarattı.

“Fuhuş kapısı bakışla aralanır”

“Bir hanımın mecbur kalmadıkça taksiyi tercih etmemesi en güzelidir” ifadesinin yer aldığı kitapta eğer kadının mecbur kalıp taksiye binmesi durumunda muhakkak arka koltuğa oturması öğütleniyor.

“Kadın ve erkeğin evlilik niyeti haricinde birbirine bakmasının günah olduğunun” ifade edildiği kitapta, “Fuhuş kapısı önce bakışla aralanır” sözleri yer alıyor.

Kitap, nişanlı çiftlerin birbirlerine dokunmaması gerektiğini, bir araya geldiklerinde ise ortamda üçüncü bir kişinin daha olması gerektiğini savunuyor.

Paksu imzalı kitapta, “Giyinmek için değil sırf teşhir maksadıyla giyinerek cadde ve sokakları yürünmez hale getiren kaldırım mankenleri mi?” sözleri ile kadınlar metalaştırılıyor.

Mağaza vitrinleri, tabelalar, televizyon, gazete ve dergileri “uyuşturucu” olarak da nitelendiren Paksu, örnek olarak da TRT’yi gösteriyor:

Belediye Meclisi’nde kitabın okunmasına izin yok

CHP’li Belediye Meclis Üyesi Uğur Kalkan, Belediye Meclis Başkanı’na kitabı göstererek inceleme başlatılmasını istedi.

Ancak kitaptan bölümler okumak isteyen Kalkan’a Meclis Başkanı izin vermedi.

Başkan, itirazını yazılı yapmasını isteyerek Kalkan’ın konuşmasını engelledi.