Ana SayfaGüncelAnarşist hükümlü 45 gündür açlık grevinde

Anarşist hükümlü 45 gündür açlık grevinde

HABER MERKEZİ – Anarşist hükümlü Umut Fırat Süvarioğulları, cezaevlerindeki baskıcı koşullar ile hak ihlallerine ve OHAL koşullarına karşı 45 gündür açlık grevinde. Anarşist Komünist İnisiyatif, Süvarioğulları’na yönelik baskılara dikkat çekerek, kamuoyuna duyarlılık çağrısında bulundu.

9 Kasım’da İzmir Buca Kırıklar Cezaevi’nden Aliağa Şakran 4 Nolu T Tipi Cezaevi’ne ‘sevk edilen’ Umut Fırat Süvarioğulları, 45 gündür açlık grevinde.

Anarşist Komünist İnisiyatif (AKİ), OHAL uygulamalarını protesto etmek amacıyla 45 gündür açlık grevinde bulunan anarşist hükümlü Umut Fırat Süvarioğulları’nın durumuna ilişkin İHD İzmir Şubesi’nde basın toplantısı düzenledi.

Toplantıda konuşan AKİ üyesi Barış Narin, Süvarioğulları’na OHAL bahanesiyle çıplak arama dayatması, yayın yasağı, avukat ve görüş yasağı uygulandığını ve tek başına hücrede tutulduğunu söyledi.

Narin, şöyle devam etti:

Biz anarşistler, yoldaşımıza bu grevden başka çare bırakmayan ve tutsak edenler bilsinler ki hapishanedeki şartlar daha da yaşanılabilir hale getirilip, yoldaşımız grevini bırakana kadar bu sürecin takipçisi olacağız.

Aynı zamanda Meydan Gazetesi yazarı olan anarşist hükümlü Umut Fırat Süvarioğulları, son gönderdiği mektubunda açlık grevi eylemiyle ilgili olarak “Siyasi kimliğini savunmak ve sürdürülebilir yaşam koşullarını oluşturmak için açlık grevine başladım” demişti.

  Anarşist hükümlü 41 gündür açlık grevinde
Previous post
Madagaskar’da konuşan Erdoğan’dan ‘referandum’ açıklaması: Vakit kaybetmeden karar vereceğiz
Next post
Çok oturmak 8 yıl yaşlanmaya yol açıyor