Ana SayfaGüncelAnkara’da bir kadının cinsel saldırıya maruz kaldığı otobüsün ruhsatına iptal

Ankara’da bir kadının cinsel saldırıya maruz kaldığı otobüsün ruhsatına iptal

HABER MERKEZİ – Ankara’da geçtiğimiz günlerde bir kadının cinsel saldırıya maruz kaldığı özel halk otobüsünün ruhsatı iptal edildi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi EGO Ara Komisyonu, özel toplu taşıma araçlarında yaşanan cinsel istismar ve cinayetle ilgili yaptırım kararı aldı.

Ankara Etimesgut’ta bir kadına cinsel saldırıyı maruz bırakan şoförün kullandığı otobüsün ruhsatının iptaline karar verildi.

  Ankara'da halk otobüsü şoföründen yolcuya cinsel saldırı ve 'Boğazını keserim' tehdidi

Başka bir araçta yaşanan cinayetle ilgili olarak, şoförün kayıtdışı çalıştırılması nedeniyle 30 gün park cezası kararı alındı. Toplantıda alınan kararlar bugün Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) tarafından karara bağlanacak.

Özel Toplu Taşıma Araçları Yönetmeliği’nin 23’üncü ve 19’uncu maddelerine dayanılarak alınan kararlara ilişkin rapor şöyle:

– 06 BR 7736 plakalı araç hakkındaki 4 Ocak 2017 tarihinde meydana gelen, kadın yolcuya cinsel istismar, saldırı ve alıkoymada bulunulmasından dolayı, Özel Toplu Taşıma Araçları Yönetmeliği’nin 23/1 ve 19/2 maddelerine istinaden; ayrıca olaya sebebiyet veren İbrahim Tuncay’ın kayıtsız olarak çalıştırıldığı ve işlenen suç göz önüne alınarak, söz konusu toplu taşıma aracının ruhsat iptali için UKOME’ye sunulması kararı alınmıştır.

– 06 CFA 15 plakalı araç hakkındaki, 7 Ocak 2017 tarihinde meydana gelen silahla adam öldürme suçunun işlenmesinden dolayı, söz konusu araçta çalışan ve olaya sebebiyet veren Ersin Ünveren’in, kayıtsız çalıştırılarak can ve mal güvenliğini tehlikeye düşürmesinden dolayı cezai işlem, ayrıca 30 gün süreyle park cezası uygulanması kararı alınmıştır.

Previous post
Af Örgütü’nden Barbaros Şansal için acil eylem kampanyası
Next post
'Dünya nasıl oluştu' sorusuna yanıt olabilir: 'Kayıp element' bulundu iddiası