Ana SayfaGüncelAnkara’da halk otobüsü şoföründen yolcuya cinsel saldırı ve ‘Boğazını keserim’ tehdidi

Ankara’da halk otobüsü şoföründen yolcuya cinsel saldırı ve ‘Boğazını keserim’ tehdidi

HABER MERKEZİ – Ankara’da bir kadın bindiği özel halk otobüsünün erkek şoförü tarafından aracın içinde cinsel saldırıya uğradı. Kadının verdiği ifadede saldırgan erkeğin kendisini “Birine söylersen boğazını keserim” diye tehdit ettiğini söyledi.

Ankara Etimesgut’ta bir kadın bindiği özel halk otobüsünün şoförü tarafından aracın içinde cinsel saldırıya uğradı, ardından tehdit edildi.

Hürriyet’ten İsmail Saymaz’ın haberine göre cinsel saldırı olayı 4 Ocak gecesi yaşandı.

‘530’ hat numaralı özel halk otobüsüne binen Azerbaycan ve Türkiye vatandaşı 37 yaşındaki kadın, otobüs şoförü İbrahim T.’ye “Ben 200 metre ileride ineceğim. Binebilir miyim?” diye sordu.

Şoför kabul etti ancak daha sonra kadının inmesine izin vermedi. Sürücü T., otobüsün kapısını açmazken “Seni dönünce indireceğim” dedi. Ardından otobüsü 1982 numaralı sokaktaki boş araziye çeken T., kadının yanına gelerek iki eliyle boğazını sıktı. Bu sırada kadın bilincini kaybederek bayıldı.

İstismarcı erkek, kadını “Birine söylersen seni bulur yine tecavüz eder, sonra da boğazını keserim” diye tehdit etti.

Kadın, savcılıkta kendine geldikten sonra olanları şöyle anlattı:

Kendime geldiğimde şahsın üzerimde olduğunu gördüm. ‘Uslu duracaksın, yoksa boğazını sıkar, seni öldürürüm’ diyerek, boğazımı sıkıp tecavüz etmeye devam etti. ‘Sizin kız kardeşiniz, aileniz yok mu, neden böyle yaptınız’ dedim. Beni öldürmemesi için yalvardım.

İşini bitirdikten sonra ‘Evli misin, çocuğun var mı?’ diye sordu. Sonra ‘Seni bir daha ne zaman görürüm?’ dedi, telefon numaramı istedi. Numarayı vermedim. Soyadımı, nerede çalıştığımı sordu. ‘Beni gündüz görsen tanır mısın?’ diye sordu, ‘Tanımam’ dedim. ‘Eve gidince ne anlatacaksın’ dedi. ‘Ayağım kaydı, düştüm derim’ dedim. ‘Polise veya birine söylersen seni bulurum, tecavüz ederim, boğazını keserim’ dedi. Kapıyı açtı, indik. Yanımda yürüdü. İlk gördüğüm binaya girip polisi aradım.

Saldırgan tutuklandı

Sürücü İbrahim T. ise kadının şikayetinin ardından savcılığa çağrıldı. Çelişkili ifadeler veren T., “rıza” iddiasına sığındı:, şunları söyledi:

Kendi isteğiyle cinsel ilişkiye girmek istedi. Sonra vazgeçti ve ‘Bırak yapma’ dedi. Bana daha önce ‘Seni seviyorum’ dediği için zorla tecavüz ettim.

İbrahim T. ifadesinin ardından mahkeme tarafından tutuklandı.

Akıllara Özgecan Arslan’ı getirdi

Bundan iki yıl önce Tarsus’ta Özgecan Arslan, bindiği minibüsün şoförü tarafından cinsel saldırıya uğramış, ardından da yakılarak katledilmişti.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
'Aşk, bir yol alıştır': Küçük Filozoflar için 'Sokrates'in Aşkı'
Sonraki Haber
'En büyük hata rekoru': Washington Post Exspress manşetinde yanlış cinsiyet sembolü