Ana SayfaGüncelBağış’tan ‘bakara makara’ açıklaması: ‘Ma, ka ve ra montaj’

Bağış’tan ‘bakara makara’ açıklaması: ‘Ma, ka ve ra montaj’

HABER MERKEZİ – Eski AB Bakanı Egemen Bağış, 17-25 Aralık yolsuzluk soruşturmasında ortaya çıkan ve kendisine ait olduğu iddia edilen “Bakara, makara” sözlerinin montaj olduğunun “bilimsel olarak kanıtlandığını” öne sürdü. Bağış, “Ma, ka ve ra hecelerinin başka görüşmelerden alınıp montajlanmış” dedi.

Eski Avrupa Birliği (AB) bakanı Egemen Bağış, 17-25 Aralık yolsuzluk soruşturmasında ortaya çıkan ve kendisine ait olduğu iddia edilen ses kaydındaki “Bakara, makara” sözlerinin montaj olduğunu savundu.

TGRT Haber’e konuşan Bağış, dönemin Hürriyet yazarı Metehan Demir’le arasında geçtiği öne sürülen ses kayıtlarındaki “Ben her cuma bir ayet sallıyorum. Google’a ayetleri sor, oradan salla bir tane gitsin. Bu sabah beşte çaktım bir tane (ayet). Bu Bakara iyi makara” ifadelerinin montaj olduğunun bilimsel olarak kanıtlandığını söyledi.

Bağış şöyle konuştu:

Dünyanın en büyük ses laboratuvarı Londra’dadır. Ma, ka ve ra hecelerinin başka görüşmelerden alınıp montajlanarak, birleştirildiği bilimsel olarak orada da tescillenmiştir.