Ana SayfaGüncelBaşbakan anayasa değişikliğinin ‘sebebini’ açıkladı: CHP

Başbakan anayasa değişikliğinin ‘sebebini’ açıkladı: CHP

 

HABER MERKEZİ –  Anayasa değişikliği referandumuna ilişkin konuşan Başbakan Yıldırım, referandumda “Hayır” diyecek CHP’yi eleştirdi. “Ey Atatürk’ün partisi; ne hale düştün” diyen Yıldırım, anayasa değişikliğini nedeninin ise CHP olduğunu söyledi.

Başbakan Binali Yıldırım, Milli Eğitim Bakanlığı’nın gençlere destek projesi GENÇDES’in Çankaya Köşkü’nde düzenlenen toplantısında konuştu.

Başkanlığı da içeren anayasa değişikliği referandumuna ilişkin konuştu. CHP’yi eleştiren Kılıçdaroğlu, anayasa değişikliğinin sebebi olarak da CHP’yi gösterdi.

Kılıçdaroğlu’nun konuşmasından bazı bölümler şöyle:

‘Ey Atatürk’ün partisi; ne hale düştün’

Gençlerimiz geçmişte Türkiye için potansiyel tehlike olarak görüldü. Pek çok alanda yok sayıldı, dikkate alınmadı. Göreve geldiğimiz ilk günden bu tarafa birçok alanda gençlerin önünde duran engelleri birer birer kaldırdık. İnşallah milletimizin de anayasa değişikliğine vereceği onayla 18 yaşını dolduran gençlerimiz de siyasetin içinde olacak. Bu faslı anlattım ama yine de tekrar edeyim. Bugüne kadar gençler seçsin ama seçilmesin dediler. Bugüne kadar sandığa gidip oy verdiler ama ülkelerine hizmet etmek için aday olamadılar. Yeni anayasa değişikliğiyle seçilme yaşı 18’e düşüyor. Ben anlamıyorum CHP niye karşı çıkıyor? Gençlerin CHP’ye zararı mı var, CHP’nin kafası yaşlanmış. Dünde kalmayı tercih ediyor. Dün dünde kaldı cancağızım, bugün yeni bir gün, yeni şeyler söylemek lazım. AK Parti yeni şeyler söyleyen, yeni şeyler yapan bir iktidardır.

Çok abartıyorlar. Rejim değişiyor, memleket elden gidiyor. Kim söylüyor, HDP. Ayağını kaldırıyor, CHP basıyor. Meclis’te de bunu yapıyorlar, belli ki sokakta da kol kola hayırcılar korosuna katılacaklar. Ey CHP, ey Atatürk’ün partisi, ey Milli Şef İnönü’nün partisi. Ne hallere düştün? Ülkeyi bölenlerle kol kola görmek yakışır mı Atatürk’ün partisine? Millet her şeyi görüyor.

Bu değişikliğin sebebi CHP’dir. 2007’de icatlar uydurdu, cumhurbaşkanı seçtirmedi. Millet “Ben seçiyorum” dedi, cumhurbaşkanını kendi seçti. Şimdi yaptığımız, orada yarım kalan işi tamamlamak. Anayasanın özü budur. Başkanını, cumhurbaşkanını kendi veriyorsa, yetkileri de o verecek. İki sandık arasında görevi verecek, hesabı da soracak. Kimse abartmasın, ne rejim derdi var, ne de Türkiye’nin bölünme kaygısı var.