Ana SayfaGüncelBaşbakan’dan ABD Büyükelçiliği’nin mesajına: Zevzeklik

Başbakan’dan ABD Büyükelçiliği’nin mesajına: Zevzeklik

HABER MERKEZİ – Başbakan Binali Yıldırım, ABD Büyükelçiliği’nin sosyal medya hesabından yapılan paylaşıma tepki göstererek, “Altında mesaj yoksa zevzeklik yapmıştır” dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, Cuma namazının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Yıldırım, ABD Büyükelçiliği’nin Twitter hesabından önceki gün paylaşılan eski Başbakan Nihat Erim ve eski ABD Başkanı Nixon’un yer aldığı fotoğrafa tepki gösterdi.

Başbakan Yıldırım, tepkisini şu sözlere ifade etti:

Gider ayak nereden aklına gelmiş. Ben de bir alaka kuramadım. Hangi mesajı verdiğini. Altında mesaj yoksa zevzeklik yapmıştır.

Kılıçdaroğlu’na tepki

Başbakan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun anayasa değişiklik teklifi için ”Buna ‘evet’ diyenler ihanet ediyorlar” sözlerine de tepki gösterdi:

Fevkalade çirkin, yakışıksızdır. Halkın kararına gitmek ihanet olarak nitelendirilemez. İhaneti kimin yaptığını görmek için 15 Temmuz’a gitmek, ihaneti görmek için eski alışkanlıkları devam eden odaklara gitmek lazım. Hükümet sistemi değişikliğine gidiyoruz. Yürütmenin doğrudan vatandaş tarafından seçilmesidir. İyi niyetle anayasa değişikliğine gidiyoruz. Bunun neresi ihanet? Vatandaş günü geldiğinde kararını verir.

Anayasa teklifinde ‘fire var mı?’

Yıldırım, Komisyon’dan Meclis Genel Kurulu’na giden ‘başkanlık sistemini’ de içeren anayasa değişikliği teklifine ilişkin ‘AKP içerisinde fire olacak mı’ sorusuna da cevap verdi:

Dedikoduyla amel olmaz, bizim abdestimiz tam. Bizim grubumuz 216 imza vermiştir. Bunun dışında ortaya atılan laflar tamamen dedikodudur.

Irak ziyareti

Haftasonu yapacağı Irak ziyaretine ilişkin de konuşan Yıldırım, şunları söyledi:

İyi komşuluk ilişkilerini pekiştirmek, ekonomik konularda kayıpları telafi etmek, işbirliğini artırmak, karşılıklı yatırımlar ve ticareti geliştirmek, iki ülkenin toprak bütünlüğüne saygı esasında PKK terör örgütünün Irak topraklarından Türkiye’ye saldırılarının önüne geçmeyi, DEAŞ’la mücadeleyi konuşacağız, Başika’daki askerlerimizin varlığı Irak’ın egemenliğine yönelik değildir. Musul başta olmak üzere değişik bölgelerdeki DEAŞ’la mücadele için Irak birliklerine destek vermektedir. Bu konuları da ziyarette konuşacağız. Asıl itibariyle ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi. Yeni işbirliği imkanları değerlendirilecek.