Ana SayfaGüncelBaykal: Anayasa değil korku paketi; buradan Saddam çıkar, Esad çıkar

Baykal: Anayasa değil korku paketi; buradan Saddam çıkar, Esad çıkar

HABER MERKEZİ – CHP Milletvekili Deniz Baykal, ‘başkanlık sistemini’ içeren Anayasa değişiklik teklifine ilişkin yaptığı değerlendirmede “Bu paketin altında yargılanma korkusu, siyaset korkusu var” dedi ve “Türkiye’ye bir Ortadoğu dikta rejiminin hukuki altyapısını getiren tekliftir” değerlendirmesinde bulundu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, Meclis’te görüşülmekte olan, ‘başkanlığı’ içeren Anayasa değişiklik teklifini değerlendirdi.

Cumhuriyet’ten Erdem Gül’e konuşan ve “Bu paketin altında korku yatıyor. Yargılanma korkusu, siyaset korkusu” diyen Baykal, bu ‘korku’ tanımını ise şöyle açtı:

Bu paketi korku yaratmıştır. Nedir o? Yargılanma korkusu. Yargılanmayı imkânsız hale getirmek istiyor. Çünkü büyük tartışmalı süreçlerden geçtik. 17-25 Aralık hâlâ tartışılıyor. Böyle bir manzara içinde bu paketin altında yargılanma korkusu olduğu net olarak görülüyor.

Bu paket, aynı zamanda siyasetten de korktuklarını gösteriyor. 7 Haziran Erdoğan için bir kâbus, bir felaket. Öyle görüyor. İşte bu paketle 7 Haziran kâbusunu bir daha yaşamamayı güvence altına almak istiyor. 7 Haziran tablosu onu bu korku paketine mecbur ediyor. 7 Haziran tablosunun ortaya çıkarabileceği sonuçları engellemek istiyor.

Çünkü nasıl olumsuz koşullar olursa olsun halk, bir seçimde muhalefete çoğunluğu verebilir. İşte bunu 7 Haziran’da gördüğü için bu paketle önlem alıyor.

“Meclis için köprüden önceki son çıkıştır” değerlendirmesinde bulunan Erdoğan, bu teklifin hayata geçmesi halinde ise Türkiye’de bir ‘Ortadoğu diktası’ yaşanacağını ifade etti:

Kendi tarihine ihanet etme tehlikesiyle Meclis karşı karşıyadır. Bu Meclis, Türkiye’yi çağdaş bir demokrasiye değil, bir Ortadoğu diktasına götürebilecek bir anayasa hazırlamıştır. Buradan Kaddafi çıkar, Saddam çıkar, Esad çıkar, Mübarek çıkar. Buradan hiçbir şart altında demokratik bir ülkenin hesap veren sorumlu başkanı çıkmaz. Bu, Türkiye’ye bir Ortadoğu dikta rejiminin hukuki altyapısını getiren tekliftir. Ne olur? İstikrar getirmez, huzur getirmez.




Önceki Haber
AKP’li vekil sahte hesapla Meclis’ten yayın yaptı, sosyal medya yakaladı
Sonraki Haber
Öcalan'a mektuba tutuklama: Yanıt alamadığı mektuptan 'talimat aldığı' iddia edildi