Ana SayfaGüncelBilgen’e göre yeniden müzakereler ile tutuklu vekillerin durumu güçlü bir ‘Hayır’a bağlı

Bilgen’e göre yeniden müzakereler ile tutuklu vekillerin durumu güçlü bir ‘Hayır’a bağlı

HABER MERKEZİ – HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen, ‘başkanlık sistemini’ de içeren Anayasa değişiklik teklfinin referanduma gelmesi halinde ‘Hayır’ oyu kullanacaklarını belirterek, iktidarın ancak bundan sonra çözüm masasına döneceğini ve tutuklu vekillerin de böyle serbest bırakılacağını söyledi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Sözcüsü Ayhan Bilgen, Van’daki halk buluşmasında Anayasa değişiklik teklifi ve olası referandum konusuna dair açıklamalarda bulundu.

‘Başkanlık sistemini’ içeren teklif ile OHAL’de yapılanların daimi bir yönetim biçimine dönüştürülmeye çalışıldığını söyleyen Bilgen, olası bir referanduma ‘Hayır’ın çıkması durumunda herkesin kazançlı çıkacağını vurguladı.

Bilgen, müzakerelerin ve tutuklu vekillerin durumunun da bu ‘Hayır’a bağlı olduğunu ifade etti.

Bilgen’in konuyla ilgili açıklaması şu şekilde:

Mecliste yaşanan tam bir oyun. Şimdi OHAL’de yaptıklarını daimi bir yönetim biçimine dönüştürmeyi istiyorlar.

Akademisyenleri işinden etmek, gazetecileri tutuklamak sonra da ‘kimse cezaevlerinde yok’ demek… Bunu daha da fazla devam ettiremeyeceklerini herkes biliyor artık.

Olası bir referanduma halkın ‘hayır’ cevabı vermesi halinde herkes kazançlı çıkacak. İktidarın çözüm masasına dönmekten başka bir şansı olmayacak. Eğer bunu durdurursak herkes oturur ve yeniden hesabını yapar. Cezaevine koydukları milletlikleri ve İmralı’da bulunan Sayın Öcalan da muhatap alınır.

Güya kendilerine yeni muhatap bulmuşlar. Biz kimseyle görüşmelerine karşı değiliz zaten. Toplumun tüm kesimlerinin barış sürecinde olmasını istiyoruz. Ama onlar başka ayakların derdindeler. Bunlar sanıyorlar ki ‘farklı Kürt çevreleriyle görüşürsek onlar anadil haklarından vazgeçecekler’.

Kuzu kuzu gelecekler ve yine masaya oturacaklar. Yine gerçek muhataplar kimse onlarla konuşacaklar. Bunun böyle olmasının yolu kararlı mücadeleden geçer. Önümüzde birkaç hafta sonra belli olacak referandum ya da erken seçimde ‘Hayır’ ne kadar yüksek çıkarsa tutuklu milletvekillerimiz o kadar erken çıkar.




Önceki Haber
Arap tercümanlar Yunan felsefesini muhafaza etmekten çok daha fazlasını yaptılar – Peter Adamson
Sonraki Haber
Bir yamyam hikayesi: Raw