Ana SayfaGüncelCHP’den Bakanlar Kurulu’na istifa çağrısı

CHP’den Bakanlar Kurulu’na istifa çağrısı

HABER MERKEZİ – Ortaköy’de bir gece kulübüne düzenlenen ve 39 kişinin yaşamını yitirdiği silahlı saldırıda yaralananları ziyaret eden CHP Milletvekili Selina Doğan, Bakanlar Kurulu’nun tümünü istifaya çağırdı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul milletvekilleri Ali Şeker ve Selina Doğan, Ortaköy’de bir gece kulübüne (Reina) düzenlenen ve 39 kişinin yaşamını yitirdiği silahlı saldırıda yaralananların sağlık durumları hakkında bilgi almak amacıyla Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne geldi.

Şeker ve Doğan hastane önünde basın açıklaması düzenledi.

CHP’li vekil Selina Doğan, hastane yetkilileri tarafından kendilerine sağlıklı bir bilgilendirmenin yapılmadığını söyledi.

Saldırının toplumda yaşanan ötekileştirme ve hedef göstermeler sonucu meydana geldiğine dikkat çeken Doğan şunları söyledi:

Biz bilgi alabileceğimizi varsayarak buraya geldik, ama sağlıklı bilgi alamadık. Engellemelerle karşılaştık. Yine de az da olsa yaralıların durumu ile ilgili bilgi edinebildik.

Noel ile yılbaşını bilinçli olarak birbirine karıştırarak toplumun belli bir kesiminin yıllardır barışçıl bir şekilde kutladığı bu etkinliklerin şeytanlaştırılması çok düşündürücü

Bu anlamda siyasilerin sorumluluğun büyük olduğunu düşünüyorum.

Açık bir istihbara zaafı var. Yine OHAL ve alınan bütün güvenlik önemlerine rağmen böyle bir saldırının gerçekleşmiş olması düşündürücü. İstihbarat zaafının olmadığını söyleyecekler, ancak merak ediyoruz siyasilerin istifa etmesi daha kaç tane benzer olay yaşanması gerekiyor. Bu anlamda tüm bakanlar kurulunun istifa etmesi gerektiğini düşünüyoruz. Çok ciddi bir istihbarat zaafı var. Amerikan Büyükelçiliği’nin bu konuda istihbarat paylaştığı da söyleniliyor. Dolayısıyla siyasiden sorumlu olduğunu düşünüyoruz.

Açıklamanın ardından vekiller, diğer hastanelerde tedavi altında olan yaralıları ziyarete gitti.

  ORTAKÖY KATLİAMI | Silahlı saldırıda 39 kişi hayatını kaybetti