Ana SayfaGüncelCHP’li Levent Gök, o fotoğrafın hikayesini anlattı

CHP’li Levent Gök, o fotoğrafın hikayesini anlattı

HABER MERKEZİ – Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’la tepki çeken fotoğrafın hikayesini anlatan CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, o esnada Bozdağ’ı ‘açık oy’ konusunda uyardığını söyledi.

Meclis’teki Anayasa değişiklik teklifinin ikinci tur görüşmelerinde Adalet Bakanı Bekir Bozdağ oyunu kullanmaya giderken Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Levent Gök ile el ele tutuştuğu anlar fotoğraflara yansımış ve bu karelere tepki gösterilmişti.

O kareyle ilgili konuşan CHP’li Gök, fotoğrafın CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu oy vermek üzere kabine götürdükten hemen sonra çekildiğini söyledi.

Sözcü’den Zeynep Gürcanlı’ya konuşan Gök, yan kabinde de Bozdağ’ın oy kullandığını belirterek oyları kutuya atmaya giderken Bozdağ’a “Sayın bakan lütfen açık oy kullanmayın” dediğini ifade etti ve şunları anlattı:

Kendisini ‘Açık oy kullanmak yanlış bir uygulama. Siz bir bakan olarak böyle yaparsanız, herkes bu yanlışı yapar’ diye uyardım. Kendisi de bana dönüp, ‘Levent benim nasıl oy kullandığımı bilmiyor musun?’ dedi, o sırada da elimi tuttu. Tüm olay genel başkanımızın önünde oldu. Tam arkamda da Sayın Kılıçdaroğlu duruyordu.

  'Başkanlık' görüşülürken AKP ve CHP Meclis'te 'el ele'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da tepki çeken fotoğrafla ilgili şunları söylemişti:

Bu fotoğrafın öyküsü şu: Levent Bey Adalet Bakanı’na dönerek, ‘Sayın Bakan niye açık oy kullandınız?’ diye sordu. Sayın Bakan da ‘açık oy kullanmadım ne oy kullandığımı biliyorsunuz’ dedi. Bu anlık bir fotoğraf. Partimin Meclis’teki performansından memnunum. Bütün milletvekillerimiz neredeyse günün 24 saati çalışıyorlar, mücadelesini veriyorlar. Yapılan düzenlemelerin yanlış olduğunu söylüyorlar.

  Kılıçdaroğlu, Bahçeli'yle yaptığı görüşmenin detaylarını anlattı

‘Başkanlık sistemini’ de içeren Anayasa değişiklik teklifi görüşmelerinin ikinci turundaki ilk yedi madde dün gece Meclis’te kabul edilmişti.




Önceki Haber
Surlulara 'evleri boşaltın' tebligatı: 'Bizi zorla çıkarıyorlar, yoksa kepçelerle üstümüze gelecekler'
Sonraki Haber
Tahran'da yanan bina çöktü: En az 30 itfaiyeci yaşamını yitirdi