Ana SayfaGüncelCinsel istismarda bulunan iki erkeğe beraat talebi

Cinsel istismarda bulunan iki erkeğe beraat talebi

HABER MERKEZİ – Adana’da 15 yaşındaki kız çocuğunu alıkoyarak cinsel istismara maruz bırakan iki erkek hakkında açılan davada savcı tarafından beraat talep edildi.

Adana’da 12 Eylül 2015 tarihinde 21 yaşındaki K.C.A. adlı bir erkek 15 yaşındaki kız çocuğunu alıkoyarak, M.A. (27), A.İ. ve G.D.’nin olduğu bir eve götürdü. Burada alıkonulan çocuğa zor kullanılarak alkol verildi.

Ardından K.C.A. ve M.A. isimli iki erkek kız çocuğunu cinsel istismara maruz bıraktı.

Kız çocuğunu da alarak arabaya binen iki erkek seyir halindeyken kaza yaptı. Kazada yaralanan çocuk yoğum bakımda tedavi alındı. Her yerde kızlarını arayan aile kaza sebebiyle haber alarak hastaneye gitti. İki kez ameliyat olan çocuk, K.C.A. ve M.A. tarafından cinsel istismara maruz bırakıldığını anlattı.

Çocuğun babası söz konusu iki erkek hakkında şikayetçi olurken, kaza sırasında K.C.A.’nın 128 promil alkollü olduğu tespit edildi ve taksirle yaralama ve mala zarar vermeden 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı.

Savcıdan delil yetersizliği gerekçesiyle beraat talebi 

Ayrıca Cumhuriyet Savcılığı, çocuğa cinsel istismar suçlamasını kabul ederek iki erkek hakkında 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde, “cebir, tehdit veya kullanarak kişi hürriyetinden yoksun bırakma, çocuğun cinsel istismarı” suçlamalarıyla dava açtı.

Görülen duruşmada savcı mütalaasında sanıkların delil yetersizliğinden beraatını istedi. Karar duruşması ise 19 Ocak günü.

İki erkek suçlamaları kabul etmezken, çocuğun babası S.Ö. iki şüphelinin de yalan söylediğini, kızına hem cinsel istismarda bulunulduğunu hem de kaza yapılarak hayatıyla oynandığını söyledi.

İki zanlının da en ağır cezayı almasını istediğini belirten S.Ö. şunları söyledi:

Bu çocukların en ağır cezayı almasını istiyorum. Ancak son duruşmada savcı mütalaasında sanıkların delil yetersizliğinden beraatını istedi. Benim çocuğum 15 yaşında alıkonulmuş, cinsel istismara uğramış nasıl sanıkların beraatı istenir. 19 Ocak günü karar duruşması var. Ben Adana Barosu’nun, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın bu davaya müdahil olmasını istiyorum. Burada benim kızım mağdur. Psikolojisi bozuldu biz 2 yıldır ne çekiyoruz. Üstelik kazadan dolayı ölümden döndü. Beyninde kalıcı hasar oluştu. Artık bazı şeyleri hatırlamıyor.

Öte yandan iki yıl öncede sınıf arkadaşı Y.C.U. tarafından cinsel istismara maruz bırakılan kız çocuğunun psikolojik tedavi gördüğü belirtildi.