Ana SayfaGüncelCumhurbaşkanı ve Başbakan’dan İzmir saldırısı açıklaması

Cumhurbaşkanı ve Başbakan’dan İzmir saldırısı açıklaması

HABER MERKEZİ – İzmir’deki bombalı saldırıya ilişkin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Adalet Bakanı Bekir Bozdağ birer açıklama yaptı. Erdoğan, “Bu hain saldırılar, güvenlik güçlerimizin kararlılığını, milletimizin birlik ve beraberliğini daha da pekiştirmektedir” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İzmir’in Bayraklı ilçesindeki Adliye binası önünde biri polis 2 kişinin yaşamını yitirdiği bombalı saldırıyla ilgili açıklama yaptı.

Resmi Twitter hesabından açıklama yapan Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:

İzmir’deki terör saldırısını kınıyor; büyük bir faciayı önleyen şehit polisimize ve hayatını kaybeden katibimize Allah’tan rahmet diliyorum. Terörün milletimizi korkutma, devleti yıldırma ve toplumu kutuplaştırma girişimlerine asla geçit vermeyeceğiz. Bu hain saldırılar, güvenlik güçlerimizin kararlılığını, milletimizin birlik ve beraberliğini daha da pekiştirmektedir. Ülkemizin ve milletimizin huzuruna kasteden bu menfur saldırıyı tekrar kınıyor, yaralanan vatandaşlarımıza da Allah’tan acil şifa diliyorum.

Başbakan: Saldırıyı lanetliyor, şiddetle kınıyorum

Başbakan Binali Yıldırım da İzmir saldırısıyla ilgili bir açıklama yaptı.

Yıldırım’ın açıklaması şöyle:

Ülkemiz; birlik, beraberlik ve kesin bir inançla bu zor günleri atlatacaktır. Terör belası, devleti ile omuz omuza vermiş aziz milletimizin sinesinde yok olup gidecektir. Bölünmeyeceğimiz ve boyun eğmeyeceğimiz alçak terör odaklarınca bilinmelidir.

İstiklal ruhumuzun sembol şehirlerinden İzmir’de, toplumsal barış ve huzurumuzu hedef alarak gerçekleştirilen bu menfur saldırıyı lanetliyor, şiddetle kınıyorum. Bu saldırıda, canını hiç düşünmeden feda ederek, şehit olan kahraman polisimiz Fethi Sekin, çok daha büyük bir felaketin yaşanmasını engellemiştir.

Çavuşoğlu: Birliğimizi bozamayacaksınız

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Adliye önündeki saldırıya ilişkin Twitter hesabından şu mesajı paylaştı:

İzmir’imizi kana bulamak isteyen kalleşleri, şehidimiz Fethi Sekin başta olmak üzere kahraman polislerimiz bozguna uğrattı.

Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Birliğimizi bozamayacaksınız.!

Bozdağ: Büyük bir facia önlenmiştir

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, İzmir saldırısıyla ile ilgili sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı:

İzmir’deki terör saldırısında şehit polisimize/zabıt katibimize Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı/sabır, yaralılara şifa diliyorum. İzmir Adliyesindeki bu hain terör saldırısı sadece adalete ve Türk yargısına değil aynı zamanda milletimize yönelik alçak bir girişimdir. Şehit olan kahraman polisimizin dikkati sayesinde bu terör saldırısı ve teröristler hedefine ulaşamamış, büyük bir facia önlenmiştir. Terör ve terörü destekleyenler hiçbir zaman hedefine ulaşamayacak, birlik/beraberliğimizi zedeleyemeyecek ve asla başarılı olamayacaktır.

  İzmir'de bombalı saldırı: 1'i polis 2 kişi hayatını kaybetti