Ana SayfaGüncelDavutoğlu: Gülen’le Sayın Erdoğan’ın talimatıyla görüştüm

Davutoğlu: Gülen’le Sayın Erdoğan’ın talimatıyla görüştüm

HABER MERKEZİ – Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu’nun sorularına yazılı olarak verdiği yanıtta, 2013 yılında Fethullah Gülen’le yaptığı görüşme için “Sayın Erdoğan’ın bilgisi ve izni doğrultusunda” açıklamasında bulundu.

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili TBMM Araştırma Komisyonu’na bilgi verdi.

Davutoğlu, verdiği 71 sayfalık yazılı yanıtta kamuoyunda çokça tartışılan 2013 yılındaki Fethullah Gülen’le yaptığı görüşmeye de açıklık getirdi.

 

NTV’nin haberine göre Ahmet Davutoğlu, “Fethullah Gülen’le görüşmem Başbakan’ın (Recep Tayyip Erdoğan) talimatıyla gerçekleşti. 2013 yılı dışında başka görüşmem olmadı” dedi.

Davutoğlu’nun açıklamaları şöyle:

2013 BM Genel Kurulu toplantısına seyahatim öncesinde Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığımız değerlendirmede, bu yapının gittikçe artan bir şekilde Türkiye karşıtı çevrelerce kullanılmaya müsait hâle gelmesi hasebiyle, Gülen’in daha önce yapılan çağrılar çerçevesinde Türkiye’ye getirilerek kontrol altına alınmasının gerekli olduğu kanaatine vardık.

Sayın Başbakanımızla yaptığımız bu değerlendirme neticesinde ve talimatı doğrultusunda, BM Genel Kurulu’na katılmak üzere ABD’de bulunduğum sırada, Gülen’le bir görüşme gerçekleştirdim. Gülen ile Eylül 2013’te gerçekleştirdiğim görüşme kişisel bir tercih sonucunda veya bir yakınlık gösterisi mahiyetinde şahsi bir ziyaret olmayıp Başbakanımız Sayın Erdoğan’ın bilgisi ve izni doğrultusunda, 7 Şubat sonrasında, söz konusu yapı mensuplarının o döneme kadar düşündüğümüz bir sivil topum örgütü olmanın ötesinde, devlet iradesinden bağımsız ve devlet hiyerarşisi dışında bir yapılanma içerisinde olduğu kanaatimizin oluşması üzerine, muhatabına somut mesajları doğrudan iletmek amacına matuftu. Bu görüşmede Sayın Başbakanımızla gerçekleştirdiğimiz istişare çerçevesinde açık bir şekilde gerekli uyarılarda bulundum.

Ülkemize dönüşümde bu görüşmeyi ve edindiğim intibayı Sayın Başbakanımıza aktardım. Bu çerçevede, kendisini samimi görmediğimi, zaman kazanmaya çalışır bir intiba verdiğini ve bu kritik süreçte dikkatli olmamız gerektiğini ifade ettim. Bu görüşme sonrasında, Gülen’in hükümetimize ve ülkemize yönelik operasyonların içinde olduğuna ve bu tutumundan vazgeçme niyetinde olmadığına yönelik kanaatimiz pekişti.

Davutoğlu, bunun dışında Gülen’le hiçbir görüşmesi olmadığını söyledi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Ankara'daki saldırgan erkeğin 3'ü cinsel istismardan 48 suç kaydı var
Sonraki Haber
TÜSİAD'ın yeni başkanı Erol Bilecik oldu