Ana SayfaBilim ve Teknoloji‘Dünyanın sonu’na doğru: Trump nedeniyle ‘kıyamet’ artık daha yakın

‘Dünyanın sonu’na doğru: Trump nedeniyle ‘kıyamet’ artık daha yakın

HABER MERKEZİ – ‘Kıyamet Saati’, ABD Başkanı Donald Trump’ın açıklamaları ve dünyada bozulan güvenlik ortamı nedeniyle yarım dakika ileri alındı. Böylece, dünyanın sonunu temsil eden gece yarısına yalnızca 2,5 dakika kaldı. Ayrıca buna neden olan diğer etkenler ise nükleer anlaşma belirsizliği, siber güvenliğe yönelik tehditler ve sahte haberlerin sayısındaki artış.

Kıyamet Saati’nin yelkovanı, dünyanın büyük bir felakete karşı ne kadar kırılgan olduğunu temsil ediyor.

Son iki yıldır, saat gece yarısına üç dakika kaldığını gösteriyordu.

1947 yılında oluşturulduğunda gece yarısına yedi dakika vardı.

Atom Bilimcileri Bülteni (BPA) tarafından ABD’nin Japonya’ya ilk atom bombasını atmasından iki yıl sonra 1947 yılında kurulan ‘Kıyamet Saati’, sembolik olarak dünyanın sonunu gösteriyor.

Dünyanın kıyamete ne kadar yaklaştığını gösteren Kıyamet Saatini belirleyenler arasında fizikçiler ve çevre alanında çalışmalar yapan bilim insanları yer alıyor.

Saati değiştirme kararı, BPA üyeleri ve Nobel ödüllü 15 bilim insanının yer aldığı Sponsorlar Kurulu tarafından alınıyor.

BBC Türkçe‘nin haberine göre bugün artık bu saat, ABD Başkanı Donald Trump’ın açıklamaları ve dünyada bozulan güvenlik ortamı nedeniyle yarım dakika daha ileri alındı.

BPA konuyla ilgili yayımladığı raporda, Trump’ın iklim değişikliği, ABD’nin nükleer silahlarının artırılması ve istihbarat kurumlarının güvenilirliğini sorgulamasının küresel risklerin artmasına katkıda bulunduğunu ifade etti.

Saatin yarım dakika ileri alınmasına neden olan diğer etkenler de İran’la yapılan nükleer anlaşmanın geleceğine dair belirsizlik, siber güvenliğe yönelik tehditler ve sahte haberlerin sayısındaki artış olarak sıralandı.

Saatin ileri alınmasıyla kıyamete 2.5 dakika kaldı ve böylece bugüne kadar kıyameti temsil eden gece yarısına ikinci kez bu kadar yaklaşılmış oldu.

‘Kıyamet’ artık daha yakın

1953 yılında, hem ABD’nin hem Rusya’nın hidrojen bombası test etmesinin ardından saat yine ileri alınmış ve gece yarısına iki dakika kalmıştı.

Kıyamete iki dakika ile en fazla yaklaşılan yıl ise 1953 olurken, en uzaklaşılan yıl da 17 dakika ile 1991 olmuştu.

Bilim insanları, saat gece yarısını gösterdiğinde dünyanın sonunun geleceğini söylüyor

Günümüzde ise Trump nedeniyle “kıyamet” artık daha yakın.