Ana SayfaDünyaEndonezya parasında kadın kahramanların fotoğrafı

Endonezya parasında kadın kahramanların fotoğrafı

HABER MERKEZİ – Endonezya Merkez Bankası tarafından yeni çıkarılan paraların üzerinde, ülke tarihinde önemli yeri olan kadınların fotoğraflarına yer verildi.

Endonezya Merkez Bankası tarafından tedavüle koyulan yeni banknot ve madeni paraların üzerinde ülke tarihinde önemli rol oynamış kadınların fotoğrafları kullanıldı.

Bazı kesimler kadınların fotoğraflarının başörtüsüz olmasına ve 11 kadın kahramandan 5’inin Müslüman olmamasına tepki gösterdi.

Ayrıca ülkenin muhafazakâr bölgesi Açe’de faaliyet gösteren bazı örgütler de paraların tedavülden kaldırılmasını talep etti.

Gelen tepkilere rağmen geri adım atmayacağını ve kararının arkasında durduğu mesajını veren Endonezya Merkez bankası yaptığı açıklamada, “Ülkenin ulusal kahramanlarının dinlerine göre seçilmediği” ifadesine yer verdi.

Tedavüle giren yeni banknot paralar arasında bulunan bin Endonezya Rupi’sinin üzerinde Hollanda sömürgeciliğine karşı başkaldıran kadın savaşçı Cut Meutia’nın o dönemde olduğu gibi başı açık fotoğrafı yer alıyor.


Kaynak: DW Türkçe