Ana SayfaEkolojiEnerji Bakanı Albayrak’tan elektrik kesintisi ve zam açıklaması

Enerji Bakanı Albayrak’tan elektrik kesintisi ve zam açıklaması

HABER MERKEZİ – İstanbul’daki elektrik kesintileriyle ilgili konuşan Enerji Bakanı Berat Albayrak, kesintiye neden olan hatlarla ilgili şu an itibariyle ciddi bir problem olmadığını söyledi. Elektrik ve doğalgaza zam konusuna da değinen Albayrak, “Bu yıl zam öngörmüyoruz” dedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, gündemdeki gelişmeleri değerlendirdi.

Elektrik kesintileri

A Haber’e açıklamalar yapan Albayrak, İstanbul’da yaşanan kesintileriyle ilgili şunları söyledi:

Geçen hafta elektrik kesintisine neden olan İstanbul’u besleyen hatlarla ilgili şu an itibariyle ciddi bir problem yok, hasar meydana gelen 7 hattan 4’ü devrede. Birkaç ay içerisinde denizaltı kablosunu da devreye alarak ikinci sistemi devreye sokacağız.

Yer altına alınan kabloların kesilmesini 31 Aralık’ta yaşadık bununla ilgili savcılıklarla irtibata geçerek yargı ayağını başlattık. Son iki gündür elektrik ve doğalgaz için kritik noktalarda ekstra güvenlik tedbirleri için adımlar attık. İletim altyapısı şu an itibariyle hiçbir risk taşımıyor.

Planlı kesinti

Elektrikte planlı kesintilerle ilgili de konuşan Albayrak, şöyle devam etti:

Elektrikte planlı kesintileri, artık hayati riski taşıyanlar hariç, özellikle kış dönemlerde, yoğun ihtiyaç olan dönemlerde uygulanmaması yönünde bir karar aldık.

Zam açıklaması

Gaz ve petrolde son aylarda maliyet artışı olduğunu, iç piyasada dövizde yaşanan artışla birlikte satışlarını TL ile yapan kurumlarda ciddi maliyet artışı oluştuğunu da kaydeden Albayrak, “Bu artışa rağmen 2017’de ne elektrik ne de gazda bir zam öngörmüyoruz” açıklamasında da bulundu.




Önceki Haber
Çocuğu cinsel istismara maruz bırakıp, ölümüne sebep olan erkek serbest
Sonraki Haber
İZMİR SALDIRISI | 18 kişi gözaltında, saldırganların kimlikleri belirlendi