Ana SayfaGüncelErdoğan: Öyle lafla aşık olunmaz, sevdiğinde yok olabiliyor musun?

Erdoğan: Öyle lafla aşık olunmaz, sevdiğinde yok olabiliyor musun?

HABER MERKEZİ – Urfa’da konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu toprakların harcı yüz yıllardır bu muhabbetle yoğurulmuştur. Bu millet aşık ve maşuk topluluğudur. Ama son dönemde aşkımızı çekemeyenler oldu. Öyle lafla aşık olunmaz. Sevdiğinde yok olabiliyor musun?” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Urfa’da yaptığı açılışların ardından bazı sivil toplum örgütü temsilcileriyle buluştu.

Erdoğan’ın konuşmasından bazı bölümler şöyle:

Bizim damarlarımızda bu anlayış var. Bu anlayışla da bizler Türkiye’nin dört bir yanını donattık donatıyoruz. İlk şehir hastanesini Mersin’de resmi açılışını yapıyoruz. Arka arkaya bitenleri açmaya başlayacağız. 30 büyükşehirde bu hastaneleri açacağız. Allah ömür verdikçe milletimiz desteğini esirgemedikçe Şanlıurfa’mız için, Türkiye için bu çalışmaları sürdüreceğiz.

Bu toprakların harcı yüz yıllardır bu muhabbetle yoğurulmuştur. Bu millet aşık ve maşuk topluluğudur. Ama son dönemde birileri bunu kurcalamaya, aşkımızı çekemeyenler oldu, sevdamızı çekemeyenler oldu. İstedikleri kadar çekemesinler, aşıkla maşuk ayrılmaz. Ferhat’la Şirin ayrılmadı. Biz tabi aşkımızı kaybettik, bunu da görelim. Öyle diyor bir düşünür. Aşk nedir diye sormuşlar. Aşk kişinin sevdiğinde yok olmasıdır demiş.

‘Lafla aşık olunmaz’

Öyle lafla aşık olunmaz. Sevdiğinde yok olabiliyor musun? Gerçek manada aşık odur. Diğerleri lafıgüzaf. İstanbul’un fethini sağlayan, Rumeli’nin Afrika’nın kapılarını açan sır bu muhabbette aşkta gizlidir. Ferhat’a dağları deldiren o aşktır. O aşk olmasa o dağlar delinmez. O vuruyor, vurdukça çoğu gitti azı kaldı diyordu. Biz de yola öyle çıktık. Sorunlar çoktu.

‘Suriyelilerin bir kısmını vatandaşlığımıza alacağız’

Suriyeli muhacirlere ensar olan, onları bağrına basan, sofrasına bir tabak da kardeşleri için koyan Urfalılara teşekkür ediyorum. Çektiğiniz sıkıntıları çok iyi biliyorum. Gösterdiğiniz kadirşinaslıık hepsine değer. Bir adım daha atıyoruz. İçişleri Bakanlığı çalışma yürütüyor. Iraklı ve Suriyelilerin bir kısmını vatandaşlığımıza alacağız. Bunların içerisinde çok iyi yetişmiş insanlar var. Mühendisler var, doktorlar var. Bunlardan istifade edelim. Sağda solda kaçak olarak çalışmaktansa bu milletin bir evladı olarak çalışsınlar. Kimse birbirine şüpheci gözle çalışmasın. İçişleri Bakanlığı bu adımı atmaya hazır

Erdoğan konuşmasında  A Haber’in ABD’li general Wesley Clark’ın ABD’nin Irak’ı işgaline yönelik yaptığı bir konuşmanın videosunda IŞİD’i ABD’nin kurduğunu söylediği yönündeki montaj çeviriyi referans göstererek şunları söyledi:

Bir Amerikalı general açıklama yapıyor, DEAŞ’ı biz kurduk diyor. Ben demiyorum, Amerikalı general söylüyor. Ve endişelerimizde ne kadar haklı çıktığımızı anlıyorum. İşte PYD, YPG. Bunların arkasında kim var? Bunlara silahları kim veriyor? Tescilli olarak muhattaplarına söyledim. Kardeşlerim oyun çok hince yapılıyor. Kimse güçlenen Türkiye’yi hazmedemiyor. Güçlü bir Türkiye’nin neler başaracağını biliyorlar. İsteseler de istemeseler de biz bu işi başaracağız. Ne yaparlarsa yapsınlar, terör örgütleri ve ekonomik manipülasyonlar üzerinden dayatılan senaryoyu kabul etmeyeceğiz. Geçtiğimiz 14 yılda hiçbir kazanım altın tepside sunulmadı. Şu gerçeği çok iyi biliyoruz. Unutmayın, zaferin anahtarı sabırdır, sebat etmektir.