Ana SayfaGüncelErdoğan’dan Bab operasyonu açıklaması: Şehitlerimizi 1’e 10 katlıyoruz

Erdoğan’dan Bab operasyonu açıklaması: Şehitlerimizi 1’e 10 katlıyoruz

HABER MERKEZİ – Cumhurbaşkanı Erdoğan, asker kayıplarının arttığı ‘Fırat Kalkanı’ operasyonu ile ilgili konuştu. Erdoğan, “El Rai’ye girdik mi, El Bab’ı kuşattık mı; ve şehitlerimizi 1’e 10 katlıyoruz. Her şeyin onlara bedeli daha ağır oluyor” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Urfa’da açılış töreninde konuştu.

Erdoğan’ın gündeminde TSK’nın Suriye’de düzenlediği ve son günlerde asker ölümlerinin arttığı Fırat Kalkanı Operasyonu ve İzmir’deki bombalı saldırı vardı.

İzmir’deki saldırıya ilişkin, “Alınan güvenlik önlemleri sayesinde teröristler hedeflerine ulaşamadan durdurulmuş, büyük bir felaketin önüne geçilmiştir” diyen Erdoğan, Bab operasyonuna ilişkin ise “Öyle durmak yok, şehitlerimiz var. Canımız yanıyor. Ama onların dainlerine girdik, tepeliyoruz, tepelemeye devam edeceğiz. Cerablus’a girdik mi, El Rai’ye girdik mi, El Bab’ı kuşattık mı; ve şehitlerimizi 1’e 10 katlıyoruz. Her şeyin onlara bedeli daha ağır oluyor” ifadelerini kullandı.

Erdoğan’ın konuşmasından satırbaşları şöyle:

Dün İzmir’de yaşanan terör saldırısında şehit olan adliye çalışanımıza ve polis memurumuza Allah’tan rahmet diliyorum. Etkisiz hale getirilen teröristlerle birlikte ele geçirilen silahlar, bombalar, roketler ve mühimmat teröristlerin oraya büyük bir katliam için geldiğini gösteriyor. Alınan güvenlik önlemleri sayesinde teröristler hedeflerine ulaşamadan durdurulmuş, büyük bir felaketin önüne geçilmiştir. Türkiye’nin üstüne salınan gözünü kan bürümüş katil sürüleri, aleni bir işbirliği halinde saldırılarına devam ediyorlar.

Bab operasyonu

Türkiye bu musibetin üstesinden mutlaka gelecektir. Dün İzmir’de teröristin üstüne aslanlar gibi atılan polisimizi gördünüz değil mi. Ne diyor şair, insan büyür beşikte, mezarda yatmak için. Ve kahramanlar can verir yurdu yaşatmak için. Bu ülkede, İzmir’deki polisimiz gibi 79 milyon, hatta 80 milyon kahraman var. İşte kahramanlar bir arada. İşte Rabia meydanı.

Bu ülkede tek başına darbecilere kök söktüren Ömer Halisdemirler var. Bu ülkede tanklara meydan okuyan benim hanım kardeşlerim, gençler, yaşlılar var. Allah aşkına böyle bir ülkeyi dize getirmeye kimin gücü yeter. Türkiye, tarihinin en güçlü devlet-millet bütünleşmesini sağlamış olarak yoluna devam ediyor. Bu topraklarda eylem yapan terör örgütlerinin hem de sınırlarımızın yanı başında hain emeller peşinde koşanları tepeleyerek mutlaka 2023 hedeflerimize ulaşacağız. 2053’e, 2071’e de ulaşacağız. Ama bunun için, bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız.

Değerli kardeşlerim, Urfa işgale karşı direnerek kendi bağımsızlığını kendisi kazanmış, bu sebeple de “Şanlı” sıfatını almıştır. Böylece Şanlıurfa olmuştur. Bugün de Şanlıurfa Türkiye’nin terörle mücadelesinde en önde yer alan, bölgesindeki insani krizler karşısında sergilediği duyarlılıkla dünyanın en büyük ödüllerine layık şehrimizdir. Terörle mücadelede 12 Şanlıurfalı askerimiz, polisimiz şehit oldu. Darbe girişimi sırasında da 4 Şanlıurfalı kardeşimiz FETÖ ihanet çetesinin karşısına kahramanca dikilip şahadet makamına ulaştı. Bir kez daha tüm şehitlerimizle birlikte Şanlıurfalı şehitlerimize de Allah’tan rahmet, yakınlarına da başsağlığı diliyorum. Şu an karşımızda 4 şehit daha görüyorum, bunlar da Dolmabahçe’deki stadın orada şehit olan kardeşlerim. “Urfalıyım, dağlıyam, bahçeliyem, bağlıyam, ben yürekten vuruldum ciğerimden bağlıyam…” Şanlıurfalıları ve 79 milyon vatandaşımızın tamamını yüreğinden vuranlar hak ettikleri cezalara çarptırılıyorlar, çarptırılmaya devam edecekler. Öyle durmak yok, şehitlerimiz var. Canımız yanıyor. Ama onların dainlerine girdik, tepeliyoruz, tepelemeye devam edeceğiz. Kardeşlerim Cerablus’a girdik mi, El Rai’ye girdik mi, El Bab’ı kuşattık mı, ve şehitlerimizi 1’e 10 katlıyoruz. Her şeyin onlara bedeli daha ağır oluyor.

‘Ok yaydan çıktı’

Suriye’yi her gün bombalayanların gerçek niyeti Türkiye’nin sahaya girip bu örgütü süpürmeye başlamasıyla ortaya dökülmeye başladı. Bize daha fazla ileri gitmeyin 20 kilometrede kalın diyorlar. Bu iş bitine kadar ilerlemeye devam edeceğiz. Ancak o topraklarda kalma niyetimiz yok. Aynı oyun Irak’ta da sergileniyor, orada da bir Pers milliyetçili var, yazık, bunların olmaması lazım. Irkçılığa bizim milletimizde yer yok. Allah katında en yüce olanı hangisi? Allah’a en yakın olanıdır. Ölçü bu. Biz müdahale edince Irak’ın egemenlik hakları delinerek sahadan çıkarılmak istendik. Musul operasyonunu başlattılar Türkiye’yi güç duruma düşürmek için. Rakka operasyonunu ertelediler, niye erteliyorsunuz DAEŞ orada? Plan, tüm bu operasyonların birlikte yürütülmesiydi. Baktılar sonuç almaya başladık, hemen planları değiştirdiler. Bizim için artık ok yaydan çıktı. El Bab’ı da Mümbiç’i de diğer bölgeleri de terör örgütlerinden temizlemeden durmayacağız.

 

 




Önceki Haber
Cinsel istismarda bulunan iki erkeğe beraat talebi
Sonraki Haber
Gözaltındaki BirGün çalışanı Kanaat bebeğinin doğumunu göremedi