Ana SayfaGüncel‘Evet’ propagandası yapılırken Aykut Kocaman: Kimsenin adamı değiliz

‘Evet’ propagandası yapılırken Aykut Kocaman: Kimsenin adamı değiliz

HABER MERKEZİ – Konyaspor Teknik Direktörü Aykut Kocaman’dan, ‘başkanlık sistemini’ getirecek olan Anayasa değişikliği referandumu için Rıdvan Dilmen, Arda Turan ve Burak Yılmaz’ın ‘Evet’ kampanyası gündemdeyken “Sosyal sorumluluk projeleriyle önde olmalıyız” açıklaması geldi.

Eski futbolcu Rıdvan Dilmen’in ‘başkanlık sistemini’ getirecek olan Anayasa referandumu için başlattığı kampanya sosyal medyada gündem olurken, Konyaspor Teknik Direktörü Aykut Kocaman’dan ‘sporun siyasete karıştırılmaması’ yönlü bir açıklama geldi.

“Oyuncular, ben de dahil olmak üzere siyasetin içinde olmamalıyız. Çünkü bizi destekleyen kitlenin içerisinde herkes var” diyen Kocaman, sporcuların daha çok sosyal sorumluluk projelerine ağırlık vermeleri gerektiğini söyledi.

Gazeteport‘un Kocaman’ın KONTV’de katıldığı programdan yansıttığı habere göre Kocaman, toplumda son dönemdeki ‘hassasiyetlere’ de dikkat çekerek “Sporcular toplumun hissiyâtina ortak olmak zorundalar” dedi.

“Biz öyle sırça köşklerde yaşayan insanlar değiliz, toplumun içinde yer alan insanlarız” diyerek sözlerini sürdüren Kocaman, son olarak şunları söyledi:

Fakat bunu hiçbir zümreye hitap etmeden yapmalılar. Etnik, siyasi, kültürel herkes girer bunun içine, biz kimsenin adamı değiliz, Konyaspor’a hizmet eden adamlarız.

Konyaspor’dan açıklama

Konyaspor ise konuyla ilgili yaptığı açıklamada Aykut Kocaman’ın görüşünün, Rıdvan Dilmen tarafından başlatılan ‘Evet’ kampanyasıyla ilgisinin olmadığını duyurdu.

Yeşil-beyazlı kulübün resmi sitesinden yapılan açıklamada, “Kocaman’ın geçtiğimiz pazartesi gecesi KONTV’de katıldığı canlı yayında yaptığı konuşmalar esas alınarak basında bir takım haberlerin yer aldığı görülmektedir. Teknik Direktörümüzün açıklamaları bambaşka bir konuyla bir araya getirilerek sunulmaktadır” dendi.

Ne olmuştu?

Rıdvan Dilmen, referandumda ‘Evet’ oyu vereceğini belirterek “Güçlü bir Türkiye için evet ben de varım. Arda sen de var mısın?” mesajı paylaşmış, Arda Turan da buna yanıt olarak paylaştığı kısa videoda ‘Evet’ oyu vereceğini ilan etmişti. Bu furyaya futbol hayatını Çin’de sürdüren Burak Yılmaz da dahil olmuştu.

Dilmen, Turan ve Yılmaz’ın propaganda videoları sosyal medyada geniş yankı bulmuş ve tepki çekmişti.

Previous post
'Virüsler arasında iletişim ağı var': Mesaj bırakıp, birbirlerini bilgilendiriyorlar
Next post
Taraftar gruplarından #HAYIR 'paslaşması'