Ana SayfaGüncelFırat Kalkanı: ‘ÖSO IŞİD’e mühimmat taşırken yakalandı, asker istifaları KHK’yla engellendi’

Fırat Kalkanı: ‘ÖSO IŞİD’e mühimmat taşırken yakalandı, asker istifaları KHK’yla engellendi’

HABER MERKEZİ – Ülkücü camiaya yakın Yeniçağ Gazetesi’nden Ahmet Takan, Fırat Kalkanı operasyonunda ÖSO’nun IŞİD’e mühimmat ve patlayıcı temin ederken yakalandığını iddia etti. Takan, Ocak ayı başından bu yana, Bab’da görev yapan subay, astsubay ve uzman personelden 50 civarında istifa dilekçesi geldiğini ancak son çıkarılan KHK ile bu istifaların önünün alındığını aktardı ve Türkiye’ye gelen iki asker cenazesinin de 6 IŞİD’li cenazesi ile takas edilerek alınabildiğini öne sürdü.

Daha önce Fırat Kalkanı’na katılan askerlerin yaşadıkları zorlukları ve operasyondaki asker kayıplarını kaleme alan, “ÖSO’lular kaçtı, subaylar ve ‘Bordo Bereliler’ istifaya hazırlanıyor” iddiasında buluna, ülkücü camiaya yakın Yeniçağ Gazetesi’nden Ahmet Takan, operasyona ve bölgedeki gelişmelere ilişkin çarpıcı iddialarda bulundu.

“ÖSO, IŞİD’e mühimmat sevkiyatı yaparken yakalandı”

Takan, kaleme aldığı son yazısında bir kez daha Türkiye’nin Suriye’de birlikte hareket ettiği ÖSO’luların Türk birliklerini ‘yarı yolda bıraktığını’ belirterek, “Kalleşlikler devam ediyor” dedi.

Takan, Bab’daki operasyon sürerken 8 Ocak’ta ÖSO’luların IŞİD’e mühimmat ve patlayıcı madde sevkiyatı yaparken bölgede Türkmen birlikleri tarafından yakalandığını iddia etti.

“İstifalar KHK ile engellendi”

Yazısında bazı fotoğraflar da paylaşan Takan, başka bir çarpıcı iddia daha ortaya attı. Takan, Genelkurmay Başkanlığı’ndaki kaynaklara dayandırdığı iddiasında Ocak ayı başından bu yana, Bab’da görev yapan subay, astsubay ve uzman personelden 50 civarında istifa dilekçesi geldiğini yazdı. Ancak son çıkarılan KHK ile mecburi hizmet süresinin uzatılmasıyla istifaların önünün alındığını öne sürdü.

“Asker cenazeleri takasla alınabildi”

Geçtiğimiz günlerde IŞİD’in esir aldığı iki askerin yaşamını yitirmesi sonrası Türkiye’ye getirilen cenazelere de yazısında yer veren Takan, yine Genelkurmay kaynaklarından aldığı bilgiyi aktardığını belirterek, askerlerin cenazelerinin 6 IŞİD’li cenazesiyle takas edildiğini yazdı.

  Fırat Kalkanı: "ÖSO'lular kaçtı, subaylar ve 'Bordo Bereliler' istifaya hazırlanıyor"