Ana SayfaDünya‘Fırat’ın Gazabı’ sürüyor: ‘2017 IŞİD’i bitirme yılı olacak’

‘Fırat’ın Gazabı’ sürüyor: ‘2017 IŞİD’i bitirme yılı olacak’

HABER MERKEZİ – Fırat’ın Gazabı operasyonunun devam eden ikinci aşamasında DSG güçleri, iki köy ve iki mezrayı daha özgürleştirdi. Operasyonun başındaki DSG komutanlarından Rojda Felat, 2017’nin  IŞİD’i bitirme yılı olacağını söyledi.

Rakka’nın IŞİD’den kurtarılması amacıyla Demokratik Suriye Güçleri (DSG) tarafından başlatılan “Fırat’ın Gazabı” operasyonunun 10 Aralık’ta başlayan ikinci aşaması sürüyor.

Rakka’ya doğru ilerleyişini sürdüren DSG, en son Fırat Nehri’ne yakınlığı ve IŞİD’in karargah olarak kullandığı bir kasaba olmasından kaynaklı stratejik bir öneme sahip olan Mehmudiye kasabasını IŞİD’den kurtarmıştı.

Eyn İsa’nın 12 kilometre güneybatısında bulunan Rakka’ya bağlı Til Semen kasabasından iki kol şeklinde ilerleyen DSG’liler bugün de iki köy ve iki mezrayı özgürleştirdiğini açıkladı.

Kasabadan ilerleyen güçlerden bir grubun 14, diğerinin 17 kilometre bir hatta hakimiyet sağladığı bildirildi.

Öte yandan operasyonun başındaki isimlerden olan DSG komutanı Rojda Felat’tan da açıklama geldi.

Felat şunları söyledi:

Eyn İsa’da da harekete geçen güçlerimiz 12 kilo metre ilerleyerek, birçok yeri çetecilerden özgürleştirdi. Güçlerimiz büyük bir moralle DAIŞ işgali altından bulunan alanlara doğru yürüyor. Bu güne kadar hamlede büyük bir zorlukla karşılaşmadık. Çetecilerin bizim direnişimiz karşısında gücü kalmadı.

Amacımız sivillerin özgürleştirilmesi

Til Semin’de bulunan güçlerimiz harekete geçip onlarca köy özgürleştirmişti. Buralarda devam eden çatışmalardan dolayı sivil halkı güvenli yerlere nakletmiştik. Buraları güvenli hale getirdikten sonra siviller tekrar yaşam yerlerine döndü. Güçlerimizin en baştaki hedefi de DAIŞ esareti altında bulunan yurttaşlarımız özgürleştirmektir.

2017 yılında IŞİD’i bitireceğiz

2017 yılında girdiğimiz şu günlerde de güçlerimiz aynı kararlılık ve moralle DAIŞ hedeflerine yönelmeye devam ediyor. 2017 yılının başlangıcı ile birlikte bütün güçlerimizin DAIŞ’In esareti altında bulunan Rakka’yı özgürleştirmesi için harekete geçireceğimiz belirtiyoruz. Halkımıza verdiğimiz sözü tutarak, halkımızın topraklarını DAIŞ’tan kurtaracağız. Zafer QSD güçlerinin olacak. Çetecilerin artık halkımızı kandıramayacağını belirterek, 2017’nin DAIŞ’ın bitirilme yılı olacağını belirtiyoruz.

  'Fırat'ın Gazabı': IŞİD'in karargahı olan Mehmudiye kasabası kurtarıldı